Zet je in via Present

Wat wil jij doen?

Via Present kun je zelf of als groep in je eigen woonplaats Rotterdam hulp bieden. Je helpt mensen die leven in eenzaamheid, armoede of kampen met een slechte gezondheid.

Eén dag, wereld van verschil

Vaak maak je al in één werkdag een wereld van verschil voor iemand. In die ene dag komt er echt iets van de grond. Je vormt net dat ene zetje om iemand uit huis te krijgen, weer gezellig onder de mensen. Of je helpt om het huis leefbaar te maken, bezoek kan weer zonder schaamte ontvangen worden. Kleine actie, groot verschil dus.

Omzien naar elkaar

Je kunt eenmalig helpen en één project aanpakken. Jouw groep beleeft dan zeker een zinvolle en goed bestede dag. Maar jouw groep mag zich ook langere tijd voor anderen inzetten. Als Present hopen we een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. We zien dat het werkt. Via een Presentproject komt er in één dag echt iets van de grond en ontstaan er ontmoetingen van blijvende waarde!

Wat voor klussen kun je doen via Present?

Opknappen van verwilderde tuinen

Samen een tuin opknappen van een alleenstaande moeder met kinderen die te druk is om dat nog op orde te krijgen. Op die manier zorg je samen voor een fijne en veilige plek voor moeder en kinderen.

Helpen bij verhuizingen

Samen met andere sterke sjouwers, iemand helpen verhuizen die het netwerk of de financiën niet heeft om dit zelf te doen.

Schoonmaken en opruimen

Een rommelig huis opruimen van een voormalig verslaafde die zelf niet meer weet waar te beginnen. Samen creëer je letterlijk ruimte in zijn leven.

Schilderen van een verwaarloosde woning

De afgebladderde slaapkamer van een bejaarde vrouw schilderen. Zodat ze weer in een fijne kamer kan slapen.

De aanpak van Present

Als Present vinden we daarbij de ontmoeting die er is tussen mensen minstens zo belangrijk als het klaren van de klus. Voor de hulpontvanger is het bijzonder dat een groep vreemde mensen hen ‘zomaar’ komt helpen. Daarom zorgen we samen voor een goede voorbereiding.

  • Kennismaken: We horen graag wat bij jou past
  • Matchen: Wij kijken wie jouw hulp echt kan gebruiken en hebben contact met een hulpverlener
  • Voorbereiden: We plannen samen met jou een kort voorbezoek in om afspraken te maken en kennis te maken
  • Aan de slag!: We helpen je opstarten en sluiten met je af. De hele dag staan we stand-by
  • Terugblik: We kijken samen terug op een bijzondere ervaring.

Wil jij je inzetten voor een ander?

Graag vertellen we je meer over manieren waarop je kunt helpen. Meld je nu aan of laat ons contact met je opnemen als je eerst meer informatie wilt.

Onze vrijwilligersactiviteiten 

2

Praktische
klussen

Tijd om als groep samen de handen uit de mouwen te steken, bijv. door extra kleur aan te brengen in het leven van een kwetsbare Rotterdammer.


Aanvraag-2021

Sociaal
 tuinieren

Groene vingers én een groen hart? Laat de tuin van een mede-Rotterdammer bloeien die het zelf niet (meer) kan en maak onze stad samen nog groener.

beauty-day

Sociale
activiteiten

Faciliteer samen bijvoorbeeld een beauty day voor ouderen, een tuinfeest voor een gezinsopvang of een 3 gangen diner voor daklozen.


Leuke-fotogroep-met-Melissa-2

Jong
Present

Ben je tussen de 14 - 25 jaar jong, wil je positief bijdragen aan de samenleving en je CV een boost geven? Dan is ons Jong Present programma iets voor jou.