Team en Bestuur


Operationeel Team Stichting Present Smallingerland:
– Johannes Bruinsma (kantoor werkzaamheden | werkdagen dinsdag- en donderdagmiddag)
Corrie van Dijk Coördinator (werkdag dinsdagmiddag-en donderdag)
– Anita Merkus (kantoor werkzaamheden | werkdagen dinsdag- en donderdagochtend)

Overige medewerkers
Naast het operationeel team en het bestuur werkt stichting Present Smallingerland met een aantal vaste vrijwilligers die projecten begeleiden, namelijk:

– Jacob Bloem (projectbegeleiding)
– Grietus Bron (projectbegeleiding)
– Chris Munneke (projectbegeleiding)
Auke Smid (projectbegeleiding)
– Tjitte van der Wal (projectbegeleiding)
Theunis Dubois (projectbegeleiding)
Jan Woudstra (projectbegeleiding)

Bestuursleden
van links naar rechts:
– Egbert Berenst
 (penningmeester)

– Anne Jan Kok

– Mattanja Veldman (secretaris, PR en communicatie)

– Ale Groen (voorzitter)

 

Ale Groen
Als voorzitter van de Centrale Diaconie van de Protestantse Gemeente van Drachten, heb ik in 2008 aan de wieg gestaan van Stichting Present Smallingerland. Het concept sprak mij toen al erg aan. Toen de vorige voorzitter Jan Dijkstra mij vroeg of ik hem op wilde volgen als voorzitter, hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Het concept van Stichting Present is ijzersterk en vervult een belangrijke rol in onze participatiemaatschappij.
Er zijn traditiegetrouwe mensen en mensen die geen waarde hechten aan traditie. Mensen die terugkijken en mensen die vooruit rennen. Er zijn jongeren en ouderen, actieven en passieven. Mensen die uit elkaar zijn gegroeid, maar weer de weg terug naar elkaar willen vinden. Voor al deze mensen zijn bruggenbrouwers nodig en Stichting Present is zo’n bruggenbouwer. En wat is er nu mooier dan voorzitter te mogen zijn van een stichting met zo’n dankbare rol in onze verdeelde samenleving?

Mattanja Veldman
Sinds oktober 2012 ben ik als bestuurslid betrokken bij Stichting Present Smallingerland. Waarom? Ja, waarom eigenlijk niet! Naast verschillende vrijwilligerstaken die ik uitvoer binnen de kerkelijke gemeente was het nu tijd voor mij om mijn blik naar buiten te richten. In plaats van alleen maar praten over iets betekenen voor je medemens ook daadwerkelijk in actie komen. Door mijn betrokkenheid bij Present Smallingerland hoop ik jong en oud in beweging te krijgen om iets voor de mensen om hen heen te betekenen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken!

Egbert Berenst
Mijn lijfspreuk is “daar waar ik kan en mag het welzijn van mijn medemens bevorderen”. Bij Present kan ik daar op een betrokken wijze invulling aan geven. Vanaf medio 2015 draai ik mee in het bestuur van Present Smallingerland, eerst in de rol van secretaris en nu als penningmeester. Met Present geven we in de samenleving van Smallingerland letterlijk handen en voeten aan het in beweging zetten van mensen die omzien naar elkaar. Daarin heeft iedereen wat te bieden, want vragen is geven en geven is krijgen. En dat is nu precies wat ik graag wil doen. Dat maakt dat ik met veel plezier werk in het bestuur van Present Smallingerland.

Anne Jan Kok
Jarenlang mochten mijn gezin en ik iets betekenen voor onze oude vriendin. Ze kon gerekend worden tot de zogenaamde “hoarders”. Een trauma uit het verleden, een verblijf als kind in een Jappenkamp, maakte dat ze een onbedwingbare verzamelwoede had. Om met haar op te trekken moest ik regelmatig mijn grenzen verleggen. Onder andere deze ervaring heeft gemaakt, dat toen Present Smallingerland mij vroeg om deel te nemen aan het bestuur, ik “ja” zei om mijn bestuurlijke ervaring in te zetten. Hierdoor kan ik in organisatorische zin bijdragen aan Present, zodat mensen worden gemobiliseerd, maar ook ikzelf om mensen te bereiken die het niet zo getroffen hebben. Volgens mij wil eigenlijk iedereen wel een ander helpen. Maar hoe vind je die ander, als die niet spontaan op je pad komt? Present weet als geen ander hoe je in contact komt met iemand die je hulp keihard kan gebruiken. Hulpvragers en hulpgevers worden aan elkaar gekoppeld en daarmee ook nog eens de behoefte van de hulpvrager aan het talent dat de hulpgever in kan brengen. Daar word ik enthousiast van en wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.