Zet je in via Present

“1+1=MEER” Gezelschapstrajecten 

Weet je hoe groot de eenzaamheid is in Soest? Meer dan de helft van de bevolking ervaart eenzaamheid. Daar kan jij iets aan doen!

Je hoeft geen grote dingen te doen, maar een uurtje wandelen met die psychiatrische patiënt die het heel moeilijk vindt om mensen in zijn huis te laten, of met een oudere dame één keer in de twee weken naar de markt gaan, een kopje koffie drinken met een bejaarde man en dat maar één keer per maand. Allemaal kleine dingen die voor eenzame mensen heel groot zijn en waar zij heel blij mee zouden zijn. Je kunt dit alleen doen, samen met je vriend(in), je collega’s, net wat je wilt.

Bekijk hier het verhaal van Caroline!

Wil jij ook de eenzaamheid verminderen?

Dat kan! Wij gaan graag het gesprek met jou en eventueel jouw duo aan, om te kijken wat jij bieden kan en op welk moment dat jou uitkomt.

Werkwijze en begeleiding

Tijdens dit gesprek kijken we naar hoe jij je kunt inzetten voor een ander.  Samen met Present breng je in kaart wat jij te bieden hebt en wat bij jou past.

In overleg met een betrokken hulpverlener koppelen we jou aan iemand die daar behoefte aan heeft.  Present begeleidt jou/jullie in het hele traject en biedt afbakening en ondersteuning.  De hulpverlener van de persoon in kwestie blijft ook betrokken tijdens het hele traject.  Er vindt tussentijds een evaluatiegesprek plaats en na een jaar een eindevaluatie. Vanaf dat moment wordt de begeleiding afgesloten en hopen we dat het contact tussen jou en de eenzame persoon vanzelfsprekend is geworden. Wil je meer informatie, vrijblijvend een gesprek of meld je je meteen aan? We kijken ernaar uit!