Een boom voor Vosseveld

19-11-2017

Ze waren erg onder de indruk van de plek waar ze terecht kwamen, de groep mannen en één vrouw van een softwarebedrijf uit de regio. Dit jaar was er door hun bedrijf voor gekozen om niet met het team te gaan karten of paintballen, maar om met elkaar de handen uit de mouwen te steken voor een ander. Daarom kregen er nu een aantal, ter voorbereiding op het project, een rondleiding langs de groepen waar cliënten van Vosseveld hun dag besteden. Dit zijn allemaal jongeren met een meervoudige beperking die wonen in de gebouwen rondom het pand aan de Birkstraat. In de weekenden wordt deze locatie gebruikt als logeerhuis voor vergelijkbare cliënten die nog bij hun ouders wonen die op deze manier even ontlast worden.

Door de intensieve begeleiding van de deelnemers blijven er vaak klussen liggen waar de begeleiders vanuit Amerpoort niet aan toe komen. Er stond van alles op het verlanglijstje: een voorraadruimte die helemaal moest worden uitgemest en opnieuw ingericht, verschillende tuinklussen en tja, ooit hoopten ze dat er op één van de wanden nog eens een mooie muurschildering gemaakt zou kunnen worden. Daar werd op gereageerd…
In de groep collega’s bleek nota bene een kunstschilder te zitten die dit wel kon doen!
In de tijd tussen het bezoek en het project werden er via de mail verschillende voorstellen voor een afbeelding op de muur uitgewisseld met Vosseveld, plannen daarvoor gemaakt, materiaal geregeld e.d.

Op 25 oktober was de hele groep ’s middags present.
Ze werden welkom geheten met een kop koffie en wat informatie over de bewoners van Vosseveld. Daarna viel de groep uiteen naar de verschillende klussen: een aantal groepsleden begonnen met het opruimen en schoonmaken van de voorraadruimten en ook hulpmiddelen van de cliënten (rolstoelen e.d.) die op de gang stonden, kregen een sopje.
Twee collega’s hebben een verrijdbare voorraadkast getransformeerd in een verrijdbare televisiekast voor de verschillende groepen. De rest van de groep ging aan de slag met de muurschildering: een mooie, rustgevende boom in zachte kleuren. Met een geweldig resultaat!

Het was zowel voor de groep als voor de bewoners en medewerkers van Vosseveld een leuke, zinvolle en indrukwekkende middag mét een blijvende herinnering op de muur.

Wil je ook met je bedrijf aan de slag? Kijk op Meedoen als Bedrijf