Ontmoeting tussen jong en oud

11-12-2017

Al heel lang wilden de kinderen van de kindernevendienst van de Emmakerk een keer op bezoek bij hun bijna-buren, de bewoners van Woonzorgcentrum Mariënburg. Op zondag 10 december was het dan eindelijk zover!

Door de sneeuw liep een groepje van ongeveer 15 kinderen naar het wooncentrum waar al een grote groep bewoners klaar zat in de ontmoetingsruimte. In het begin was het nog wat onwennig, maar al snel werd er voorzichtig contact gelegd en ontstonden er aan sommige tafels mooie gesprekjes tussen de kinderen en ouderen. Samen zijn er kerstliederen gezongen, er is een mooi verhaal in kerstsfeer verteld en alle bewoners kregen van de kinderen een zelfgemaakt kerstkindje van klei.
Mooi om te zien hoe de ouderen én de kinderen genoten van deze ontmoeting.