Een positieve boost

20-12-2017

Een gewone keuken, zo lijkt het, maar wel de fris geschilderde keuken van de nieuwe flat waar Marieke* zo blij mee is.
Vlak voor Kerst kreeg ze de flat toegewezen en begin januari gaat ze verhuizen. Samen met haar vriend heeft ze al een heleboel voor elkaar gekregen, maar ze zijn maar met z’n tweeën en er moet nog zo veel gebeuren…

Vandaag kregen ze een paar uurtjes hulp van een groepje flex-vrijwilligers vanuit Present. Twee van hen brachten afgedankte spullen naar de Schans en al uitgezochte spullen van het oude naar het nieuwe huis.
In het nieuwe huis hielpen drie andere vrijwilligers Marieke’s vriend met het schilderen van de keuken en het plafond van de woonkamer.

Ze zijn nog niet klaar, maar alles wat er op dit moment kon gebeuren, is wel in één keer gelukt. “We leken snelle Jelle wel met z’n allen”, gaf een blije Marieke na afloop aan. Het gaf haar een duwtje in de rug en een positieve boost.
Straks maakt ze een nieuw begin in haar nieuwe huis!

*Marieke is een gefingeerde naam