Opvrolijken van een verpleeghuis? Mooie thuiswerkopdracht!

04-05-2020

Via via krijgen wij bij Present het bericht binnen dat een verpleeghuis in Amersfoort heel erg geholpen zou zijn met mooie tekeningen en knutsels om de bewoners wat op te vrolijken in deze tijd van quarantaine. 

Er wordt contact opgenomen met een leerkracht van de Parkschool en die zet de vraag vol enthousiasme door naar de leerlingen die nu thuis hun schoolwerk doen. Een week later wordt een tas vol kleurrijke knutselwerkjes bezorgd bij Present. Wat hebben de leerlingen hun best gedaan.  

Ook wordt de vraag uitgezet bij een kerk en ook daar gaan de gezinnen hard aan de slag om de bewoners te verrassen. De brievenbus van Present stroomt over van de tekeningen en kaarten vol mooie wensen voor de bewoners van het verpleeghuis. 

De ontvangen tekeningen, kaarten, bloemenknutsels in vrolijke lentekleuren kunnen door een Present-collega bezorgd worden bij de ingang van het verpleeghuis. Na een paar dagen ‘knutselquarantaine’ worden de tekeningen uitgepakt en uitgedeeld. Er verschijnt zelfs een facebookbericht op de pagina van het verpleeghuis, met de tekst: “Ze blijven binnenstromen, hartverwarmende kaarten en tekeningen. Zo mooi.” 

Goed gedaan, leerlingen van de Parkschool en gezinnen van de Lichtkring! Fijn dat jullie het –ook in deze tijd- vanzelfsprekend vinden om naar een ander om te zien en in dit geval de bewoners en medewerkers van het verpleeghuis een hart onder de riem hebben gestoken.