Homies

Homies

Niet iedere ouder is op elk moment in staat zijn of haar kind te ondersteunen in alle basisbehoeften. Dat is verdrietig. Maar niemand hoeft er alleen voor te staan. Er zijn meer ouders en kinderen om je heen! Present verbindt gezinnen via de werkwijze Homies.

Wil jij met je gezin van betekenis zijn voor een ander gezin?

Dat kan, wordt ook een Homie! Homies zijn volwassenen die zich met hun eigen gezinssituatie verbinden aan een gezin waar stress is.  Homies zijn ouders die optrekken met andere ouders om aan de behoeften van hun kind te kunnen voldoen.

Werkwijze en begeleiding

Bij de werkwijze van Homies wordt er gekeken naar hoe jij, in je bestaande gezinsritme en drukke agenda, je kan inzetten voor een ander gezin dat dit nodig heeft. Voorbeelden kunnen zijn: samen eten, af en toe een kop koffie, naar de buurtspeeltuin of een huiswerkplek bieden aan één van de kinderen. Voor jullie heel vanzelfsprekend misschien, maar anderen kunnen hiermee enorm geholpen worden. Samen met Present breng je tijdens een verkennend gesprek in kaart wat jullie als gezin te bieden hebben en wat bij jullie past. Dit koppelen we in overleg met een betrokken hulpverlener (bijvoorbeeld van het Jeugdteam Soest) aan een ander gezin dat hier behoefte aan heeft.
Present begeleidt jullie in dit traject en biedt afbakening en ondersteuning. Het gaat nadrukkelijk niet om vervanging van de bestaande hulpverlening.

Wil jij met je gezin onderzoeken of je mogelijkheden ziet met een ander gezin op te trekken?
Wil je meer informatie, vrijblijvend een gesprek of je aanmelden als gezin?
Neem dan contact met ons op of meld je aan via het aanmeldformulier voor groepen. Je mag creatief zijn in het invullen, het formulier is gemaakt voor eenmalige inzet.