Joris’ Kerstboom en Present

16-12-2019

Donderdag 12 december 2019

Steenwijk was een van de tien steden waar het programma Joris’ Kerstboom van KRO-NCRV dit jaar werd opgenomen. Presentator Joris Linssen vond het hartverwarmend dat er zo veel mensen op de kerstboom waren afgekomen. “Je hoort allerlei verhalen, van de liefste, mooiste en grappigste tot heel verdrietige verhalen, dat is zo mooi aan dit programma.”
Linssen gaf aan dat het programma bewust voor het kerkplein van de Grote Kerk in Steenwijk had gekozen.
“We vonden het leuk om dit jaar nieuwe plekken aan te doen. De keuze voor Steenwijk was niet moeilijk. Deze locatie is zo pittoresk en de Grote Kerk is prachtig. Bovendien waren de mensen hier erg enthousiast. Ik ben erg gastvrij ontvangen en werd  helemaal overvoerd met allerlei broodjes en kniepertjes.’’
Op het kerkplein waren kraampjes met drie goede doelens opgesteld. Tussen de interviews door bij de grote kerstboom had  Joris ook nog even tijd om de  kraam van Present Steenwijkerland te bezoeken.
Coördinator Jessica van Benthem nam hierbij van de gelegenheid gebruik om Joris het een en ander te vertellen over het werk van  Present in Steenwijkerland.