Present Steenwijkerland en Zorggroep Noorderboog

18-02-2020

Zorggroep Noorderboog en Present Steenwijkerland hebben, mede op basis van de goede ervaringen in de afgelopen jaren, besloten de samenwerking voor 3 jaar voort te zetten en deze samenwerking vast te leggen in een convenant. De ondertekening van het convenant vond plaats op vrijdag 14 februari 2020 in  Zonnekamp.
Marieke Weijdema, coördinator, en Wim Hultink, bestuurslid, waren vertegenwoordigd namens Present Steenwijkerland. Alice van Aalderen, regiomanager, heeft het convenant ondertekend namens Zorggroep Noorderboog.
‘Met Present hebben wij in 2019 weer meerdere projecten waar mooie ontmoetingen uit voort kwamen mogen uitvoeren. Zowel oudere als jongere vrijwilligers hebben zich ingezet voor de bewoners van Zonnekamp en Nijenstede door een paar uur vrij te maken van hun tijd. De vrijwilligers ondersteunden projecten waarbij de medewerkers van Zonnekamp en Nijenstede wel wat extra handen konden gebruiken zoals pannenkoeken en kniepertjes bakken, wandelen en spelletjes doen. Het mes snijdt aan twee kanten’, aldus Marieke Weijdema.
Zorggroep Noorderboog steunt Stichting Present Steenwijkerland met een financiële bijdrage en Present koppelt jaarlijks een aantal groepen vrijwilligers aan een klus/ hulpvraag voor Zonnekamp en Nijenstede.

‘Present Steenwijkerland is een gewaardeerde samenwerkingspartner voor ons.
Met behulp van de vrijwilligers die Present Steenwijkerland bij de locaties Zonnekamp en Nijenstede inzet, kan Zorggroep Noorderboog meer betekenen voor het welzijn van hun bewoners’, zegt Alice van Aalderen.