Aanmelden

Als makelaar in vrijwilligerswerk kan iedereen zich bij ons aanmelden. We slaan een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Als groep

Ontdek hoeveel plezier en voldoening het geeft om samen met je vrienden, familie, voetbalteam etc. een ander te ontmoeten en te helpen. Present helpt je graag bij het vinden van een vrijwilligersproject. Voor ons is het dé uitdaging om bij jullie aanbod een project te vinden dat betekenis heeft voor een ander en dat bij jullie past. Ontdek hoe je door als groep een ander centraal te stellen, je elkaar op een andere manier leert kennen. Lees meer

Als individu

Ben je op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding en help je anderen graag een handje verder? Present Steenwijkerland biedt je twee mogelijkheden: Je kunt op regelmatige basis meedraaien in een vaste groep vrijwilligers (Flexteam) of je kunt je aanmelden om eenmalig iets te betekenen. Meld jij je alleen aan? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Lees meer

Hulpvraag melden

Als professional kun je een hulpvraag melden als je denkt dat de inzet van een groep vrijwilligers een meerwaarde heeft voor het hulpverlenings- of zorgtraject van je cliënt(en). Criteria zijn:

  • Je cliënt heeft onvoldoende financiële middelen, netwerk en/of gezondheid om het werk zelf uit te voeren.
  • Je cliënt is bereid om op de dag van het project (naar kunnen) aanwezig te zijn en mee te doen.
  • Ontmoeting (tussen cliënt en vrijwilliger) is wezenlijk onderdeel van het project.

Tevens blijf je als professional verantwoordelijk voor je cliënt. Ook word er van jou verwacht dat je aanwezig bent bij een voorbereidingsbezoek en tijdens het opstarten van de projectdag. Als Present zijn wij verantwoordelijk voor de inzet van de vrijwilligers en de coördinatie van deze dag. Graag komen we met elkaar in gesprek.

Lees meer