Aanmelden als...

Ontdek hoe waardevol het is om samen met vrienden, collega’s of je gezin een ander te ontmoeten en te helpen.

Lees meer

aanmelden ALS GROEP

Wil je je tijd en talent graag zinvol inzetten? We hebben verschillende mogelijkheden voor je.

Lees meer

aanmelden ALS Individu

Word Donateur

Het werk van Present groeit! Vind jij het ook belangrijk dat steeds meer mensen in Súdwest-Fryslân het vanzelfsprekend vinden naar elkaar om te zien? Neem dan een aandeel in Present.

Lees meer

Steun ons als Fannoot

Present voor gezinnen!

Present voor gezinnen

Facebook

Present Súdwest-Fryslân voelt zich blij.
Present Súdwest-Fryslân

Verslag van Jacob en Margreet: Met veel enthousiasme hebben we ons opgegeven voor de Meet & Eat avond. Omdat we zelf 2 jonge kinderen hebben leek het ons leuk als we een jong gezin konden ontvangen. Dat is gelukt,we kregen een echtpaar uit El Salvador samen met hun kindjes van 8 en 2 jaar te eten. Bij de eerste ontmoeting viel ons vooral het enthousiasme en de openheid van onze gasten op. Meteen was er een gezellige sfeer. De moeder bood aan om te helpen met koken,samen hebben we pannenkoeken gebakken en stamppot hutspot gemaakt. We hebben veel gesproken over hun leven in El Salvador en hoe dat er uit zag. We waren (en zijn) diep onder de indruk. Wat ons ook raakt is dat de ouders met hun kinderen in 9 maanden tijd al in 7 AZC's hebben gewoond.
Behalve de serieuze zaken hebben we veel gelachen, met veel plezier vertellen onze gasten over hun eerste dagen in Nederland. Taal is vrijwel geen barrière, de vrouw spreekt redelijk goed Engels,de man Spaans en met wat vertaalwerk en Google translate redden we ons prima.
Aan het einde van deze geslaagde avond wisselen we nummers uit en inmiddels staat er een volgende afspraak gepland!
... Lee meerSee Less

4 days ago

Verslag van Jacob en Margreet: Met veel enthousiasme hebben we ons opgegeven voor de Meet & Eat avond. Omdat we zelf 2 jonge kinderen hebben leek het ons leuk als we een jong gezin konden ontvangen. Dat is gelukt,we kregen een echtpaar uit El Salvador samen met hun kindjes van 8 en 2 jaar te eten. Bij de eerste ontmoeting viel ons vooral het enthousiasme en de openheid van onze gasten op. Meteen was er een gezellige sfeer. De moeder bood aan om te helpen met koken,samen hebben we pannenkoeken gebakken en stamppot hutspot gemaakt. We hebben veel gesproken over hun leven in El Salvador en hoe dat er uit zag. We waren (en zijn) diep onder de indruk. Wat ons ook raakt is dat de ouders met hun kinderen in 9 maanden tijd al in 7 AZCs hebben gewoond.
Behalve de serieuze zaken hebben we veel gelachen, met veel plezier vertellen onze gasten over hun eerste dagen in Nederland. Taal is vrijwel geen barrière, de vrouw spreekt redelijk goed Engels,de man Spaans en met wat vertaalwerk en Google translate redden we ons prima.
Aan het einde van deze geslaagde avond wisselen we nummers uit en inmiddels staat er een volgende afspraak gepland!

 

Comment on Facebook

Oh wat super leuk! Top dat jullie dit doen en nog eens heel gezellig ook lees ik

Wij hebben het ook heel gezellig gehad met een gezin uit Georgië met 2 dochters.

Mooi gebaar Jakob &Margreet.maar helaas net ook weer opsporing verzocht gezien.90%getinte daders van moordaanslagen en overvallen

Wat super zeg!

Een mooi gebaar top hoor

Wat super gaaf zeg!!!

Wat een prachtig initiatief!!!!!

Super; goed initiatief!

Jacob Bakker

+ View previous comments

Heb je NLdoet gemist? Wacht niet tot volgend jaar, maar prik gelijk een ander moment met je vereniging, collega's of vrienden! Iedere dag zijn er mensen in Súdwest-Fryslân die jullie hulp en aandacht goed kunnen gebruiken. Wij regelen het graag voor je. Lees er alles over op www.presentsudwestfryslan.nl

Foto: Lars Lensink
... Lee meerSee Less

1 week ago

Heb je NLdoet gemist? Wacht niet tot volgend jaar, maar prik gelijk een ander moment met je vereniging, collegas of vrienden! Iedere dag zijn er mensen in Súdwest-Fryslân die jullie hulp en aandacht goed kunnen gebruiken. Wij regelen het graag voor je. Lees er alles over op www.presentsudwestfryslan.nl

Foto: Lars Lensink

Nieuws

 • Kerstpakket 2017

  24-10-2017

  Kerstpakket Fair & Share Ook dit jaar is er de mogelijkheid om als[...]
 • Meet & Eat

  17-10-2017

  Stichting Present Súdwest-Fryslân wil met Meet & Eat graag een brug[...]
 • Kantoorruimte voor Present

  09-05-2017

  Elke dinsdag kantoorruimte voor Present in Sneek. Van harte langs te komen[...]
 • Leerlingen ROC Friese Poort

  09-05-2017

  Op een ochtend hebben een eerste klas secretaresse leerlingen zich ingezet[...]
MEER NIEUWS >>

Partners

Vrijwilliger "“Onze tijd was goed besteed. We hebben letterliJk en figuurliJk ruimte in iemands leven mogen creëren!”"