Inspiratie voor de kerstengel

In Súdwest-Fryslân hebben we al enkele jaren het Kerstengelproject. Hieronder een paar anonieme verhalen voor wat inspiratie voor de komende adventsperiode!

Kerstengel-presentjes

“Ik heb eerst een kaartje door de bus gedaan en me daarin voorgesteld als kerstengel. Later heb ik een kerstster gebracht en afgegeven. Toen de begunstigde de deur opendeed zij zei:  ” O, bent u mijn kerstengel?”  Was erg leuk om dit zo te horen. Ik heb een kort praatje gemaakt en gezegd dat ze me nog meer gaat bemerken. Ze kijkt er naar uit en laat zich verrassen.”

“Het bevalt mij goed om tijdelijk een kerstengel te zijn. Ik heb 2 x iets aardigs door de brievenbus gedaan. Omdat je de situatie van de begunstigde verder niet kent, is het wel een beetje lastig om het persoonlijk te maken. Ik houd het anoniem, maar ben stiekem wel een beetje benieuwd hoe de begunstigde het opgevat heeft tot nu toe.”

“We vinden het een leuke actie en er werd ook positief gereageerd op onze 1e bezorging. Daar hebben we een kaartje bij gedaan, met ons e-mailadres. Omdat we de samenstelling van het gezin niet kenden en om de keuze om persoonlijk contact op te nemen aan hen willen laten. We kregen toen vrijwel direct een leuke reactie per mail. Nu net een kaartje met (hopelijk) bemoedigende tekst in de brievenbus gestopt. We hebben verder nog wel wat ideeën, bijv. een kerstpakket, een taart, vrijkaartjes voor iets etc. Mocht er een leuk contact ontstaan, dan is uitnodigen voor kerst ook een optie.”

Een paar reacties van Ontvangers van Kerstengel-presentjes
“De begunstigde was ontroerd en diep geraakt door de eerste attentie (En hoopt dus op méér!) “

“De cliënten uit de wijk reageren heel verrast en enthousiast! Een persoon was zo ontroerd dat zij moest huilen; vanwege het feit dat er aan haar gedacht is. Een ander vond het ontzettend jammer de persoon gemist te hebben die een presentje had achter gelaten. Zij wil deze persoon heel hartelijk bedanken en hoopt hem/haar nog te treffen. Heel erg bedankt voor dit prachtige initiatief. Het raakt mensen direct in hun hart en doet iets met hen!”

“Diegene die ik opgegeven had het heel fijn gevonden en erg kunnen waarderen. Ik vind het een mooi gebaar van jullie kant uit en hoop dat jullie hiermee doorgaan en nog veel mensen blij kunnen maken.”