Projectbegeleider Praktische projecten

Projectbegeleider Praktische Projecten (vrijwilliger)

Wil jij zinvol bezig zijn? Vind je het leuk om met verschillende mensen om te gaan? En kan je goed organiseren? Vind jij het normaal dat we naar elkaar omzien en elkaar de helpende hand bieden? Misschien is projectbegeleider worden bij Present Súdwest-Fryslân dan net iets voor jou.

Wat ga je doen?
Als projectbegeleider ben je verantwoordelijk voor het soepel verlopen van de praktische projecten. Denk bij praktische projecten aan het helpen verhuizen van een man met psychische klachten en geen sociaal netwerk. Of aan het schoonmaken en sauzen van de woonkamer van een hulpbehoevende, oudere dame.
Je rol als groepenbegeleider ziet er ongeveer zo uit;

  • begeleiden van de groepen vrijwilligers die zich via Present inzetten
  • hiervoor heb je contact met de groep vrijwilligers, de maatschappelijke organisatie en de hulpontvanger
  • zodra bekend is waar en bij wie de groep zich gaat inzetten, leg je met de contactpersoon en de maatschappelijke organisatie een bezoek af bij de hulpontvanger
  • op de dag van de uitvoering van het project ben je aanwezig bij de start van het project. Je kijkt of iedereen de afspraken is nagekomen en je bent er alert op dat het contact tussen de vrijwilligers en de hulpvrager goed verloopt
  • gedurende het project ben je telefonisch bereikbaar en bij afronding van het project kom je nog even terug om te kijken hoe het is gegaan en om te luisteren naar de verhalen van de vrijwilligers en de hulpvrager
  • verder verzorg je de evaluatie van het project met de groep en de hulpverlener
  • afsluitend maak je nog een kort verslag van het project

Wie ben jij?
Als projectbegeleider ben je goed in het organiseren en coördineren van activiteiten. Je bent sociaal en communicatief vaardig, want je komt als projectbegeleider immers in contact met mensen met verschillende achtergronden. Verder is het geen probleem voor je om een aantal zaken vast te leggen in onze administratie.
Je bent in het bezit van een rijbewijs en je hebt een auto tot je beschikking. Je bent ongeveer 5 uur per maand beschikbaar om de projecten te begeleiden. Mocht je wat minder tijd hebben, of ons bijvoorbeeld af en toe willen helpen, neem dan zeker even contact op om de mogelijkheden te bespreken. Om de continuïteit van onze stichting te waarborgen, zijn we op zoek naar iemand die ons minimaal voor de periode van een jaar wil ondersteunen.
Wij vragen van al onze vrijwilligers dat ze 100% achter de visie en missie van Present staan en de christelijke identiteit van Present respecteren.

Wat wij doen voor jou
Mocht je interesse hebben of eerst gewoon eens wat meer willen weten, dan maken we graag tijd vrij voor een kennismaking. Besluit je vervolgens om je in te zetten voor onze stichting, dan volgt een inwerkperiode. Je krijgt dan uitgebreid instructie over onze werkwijze en je loopt mee met één van onze projectbegeleiders. Als je in het kader van je vrijwilligerswerk bij Present reiskosten maakt, mag je die uiteraard declareren.

Over Present Súdwest-Fryslân
We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.
Onze missie is dan ook om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo willen we een beweging op gang brengen in Súdwest-Fryslân waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Interesse of vragen?
Neem dan contact op met Christa van Koeveringe (coördinator Present Súdwest-Fryslân) via: christa@presentswf.nl of telefoonnummer: 06-49 63 20 59