Nieuws

Vacature Trainee ZomerPRESENTje 2024

22 januari 2024

±8 uur per week

Wat is een zomerPRESENTje?

De aanleiding voor deze actie was een project waarin we zagen hoe een alleenstaande moeder de hele zomervakantie thuis zat met kleine kinderen, zonder leuk speelgoed of de mogelijkheid om eens een dagje uit te gaan. Met een luxe zomerpakket willen we gezinnen die niet weg kunnen in de zomervakantie een stukje onbezorgdheid brengen. Er is bewust gekozen voor een luxe pakket, van minstens 250 euro. Veel groepen willen graag iets geven en dat mag best wat kosten. Hierbij wordt laten zien dat ze het waard zijn! Geen restanten, maar echt mooie producten. Wat je zelf ook zou kopen. De basis is gelijkwaardigheid. Daarbij willen we bewustwording creëren bij de groepen die een pakket maken. Ook in Utrecht wonen mensen vlakbij die niet op zomervakantie kunnen, die in slechte omstandigheden leven. Dit is dichterbij dan je denkt. Zo kunnen we de kloof tussen rijken en armen overbruggen, Present wil die verbinding zijn. 

250 euro klinkt als veel geld maar elkaars inzet en portemonnee ’s kom je een heel eind.

Als trainee bij Present Utrecht neem je contact op met de Armoede Coalitie. Zij zorgen voor adressen van gezinnen die echt een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze adressen koppel je aan groepen vrijwilligers die zich hebben aangemeld (iets waar jij ook achteraan zal gaan, maar we hebben al veel contacten).

Een super tof project waarbij we heel veel mensen blij mee gaan maken!

Jij …

 • bent 18 t/m 27 jaar
 • hebt een hart heeft voor vrijwilligers, Utrecht en mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. 
 • bent communicatief vaardig, zowel digitaal als in real life
 • kan organiseren.  
 • bent proactief en flexibel.
 • woont in Utrecht zelf, of in de directe regio.
 • bent voor de periode van nu tot de zomervakantie beschikbaar. Het aantal uren is in overleg (ongeveer 8 uur per week)
 • hebt een praktische instelling en vindt het leuk om dingen te regelen
 • vindt het leuk om je netwerk te mobiliseren of op te bouwen

Wij bieden: 

 • Een unieke kans om je in te zetten voor een maatschappelijke organisatie. 
 • Een plek om je te ontwikkelen op verschillende vlakken, mensen te ontmoeten en van betekenis te zijn voor anderen. 
 • Interessante trainingen met andere trainees. Hierin ontdek je wat jouw kernwaarden, doelen, talenten zijn, je DISC profiel is, etc. Denk ook aan trainingen over pitchen en presenteren, LinkedIn, communicatievaardigheden en timemanagement.  
 • Een vrijwilligersvergoeding. 

Dit zijn wij: 

 • Present Utrecht is een stevige speler in het Utrechtse vrijwilligerswerk. We zijn uniek in de inzet van groepen vrijwilligers. Een deel van de vrijwilligersgroepen is student of scholier. De andere groepen zijn uit kerken, vriendengroepen, scholen, bedrijven of anders (gezinnen/buren/etc). Met het project ‘samen groen’ verduurzamen we tuinen met buurtbewoners.  
 • De kwetsbare inwoners hebben geen netwerk, leven in armoede of hebben een psychische kwetsbaarheid. We bieden hen informele zorg door praktische eenmalige projecten of sociale activiteiten. We werken nauw samen met hulpverleners.  
 • We zijn voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen in de stad, zodat we relevant blijven zijn en verschil kunnen maken. Vrijwilligers ontmoeten als groep vele mooie en bijzondere mensen op een praktische manier in de haarvaten van hun stad. Zo ontdekken ze hun motivatie om er voor anderen te zijn. We versterken de beweging in Utrecht waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. 

Waarom Jong Present een grote plus op je CV is

Present heeft in de afgelopen jaren een divers en groot netwerk opgebouwd in het maatschappelijke veld, lokaal en landelijk. Tijdens het organiseren van vrijwilligersprojecten werken we samen met organisaties die hulpverlening bieden aan verschillende doelgroepen. Dit verschilt van daklozen tot eenzame ouderen, van tienermoeders tot kinderen met een beperking, van dementerende ouderen of pas aangekomen vluchtelingen.

Als trainee krijg je een breder beeld van de samenleving, de Utrechtse sociale kaart en thema’s als armoede en eenzaamheid. Kortom een mooie kans op verrijkende werkervaring die voor jouw toekomstige werkgevers een grote plus vormt. Trainees die jou voorgingen werken nu bij organisaties als Vluchtelingenwerk, BMC, ZOA en Ecorys. Jong Present is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Benieuwd wat dit is? Klik hier voor meer informatie.

Reageren?

Lijkt het je leuk en leerzaam om met ons mee te werken aan een mooier Utrecht?
Stuur dan je CV en een korte motivatie naar: info@presentutrecht.nl
Of bel of app voor meer informatie naar 06-19882088.