Westerkerk in actie!

22-06-2020

Stichting Present koppelt vrijwilligersgroepen aan mensen die wat extra hulp hard kunnen gebruiken.

Een mooi voorbeeld daarvan is de verhuizing van een echtpaar afgelopen zaterdag. De week ervoor was een flexgroep al druk bezig geweest met het behangen van de nieuwe woning. Omdat het echtpaar weinig netwerk heeft en dus bijna niemand om hulp kon vragen, hebben een aantal vrijwilligers via Stichting Present deze klus voor hen geklaard.

Afgelopen week was het zover: er kon verhuisd worden. Een groep vrijwilligers van de Westerkerk was bereid om hierbij de handen uit de mouwen te steken. Dat deden ze met het grootste plezier.


Thijs, één van de vrijwilligers: ‘Als ik ga verhuizen, kan ik familie en vrienden vragen om te helpen. Dit echtpaar kan dat niet. Daarom wil ik graag helpen. Ik zit voor mijn werk veel achter de computer, ik vind het wel fijn om een zaterdagje lekker mijn handen uit de mouwen te steken en op deze manier iets te kunnen betekenen voor deze mensen.’


Dankzij deze groep en een heel aantal andere vrijwilligers die zich vanuit de Westerkerk voor dit echtpaar heeft ingezet, kan het echtpaar nu gaan genieten van hun nieuwe appartement en kunnen ze een nieuwe start maken.


Bij Stichting Present kan ook jij samen met jouw groep een netwerk zijn voor iemand die niemand heeft. Op allerlei manieren. Eenmalig of structureel. Denk aan verhuizen, klussen, rolstoelwandelen, een tuin opknappen, een spelletjesavond… Neem contact met ons op voor meer informatie en eventueel kunnen we dan kijken wat er bij jullie groep past. Samen maken we Veenendaal een beetje mooier!