Moeder en vijf zussen maken het verschil!

08-03-2019

Op deze internationale vrouwendag even een berichtje over een groep van 5 zussen met moeder die volgens Present groepen coördinator Leen van Vliet voor een ware metamorfose hebben gezorgd in een woning van een cliënte (36) van Abrona. Cecile van Manen werkzaam voor Abrona was na het project laaiend enthousiast!

Het netwerk van de hulpontvanger was beperkt tot een schoonmoeder van 84.  Na het overlijden van de echtgenoot van de hulpontvanger was het moeilijk de draad van het leven weer op te pakken. Echtgenoot deed bij leven alles om en rond het huis. Hulpontvanger werkt voor 36 uur bij een sociale werkplaats. Er was een nieuwe start nodig! Hiervoor was het nodig dat de gehele woning zou worden opgeruimd, schoongemaakt en opgeknapt.

Tijdens de kennismaking op locatie constateerde de zussen dat een groep van 6 te beperkt was. Dit was echter voor hen niet de reden om de uitdaging te laten liggen. Op eigen initiatief bouwde ze de groep uit tot 9 personen. De mannen werden opgetrommeld om hier ook het verschil te maken. Met zorgverlener en hulpontvanger erbij paste het koppel van 11 maar nét in de woning.  Er werd besloten dat ze zich op de projectdag zouden beperken tot het opruimen, wegbrengen en schoonmaken. En dat zorgde ervoor dat alle betrokkenen een prachtige dag hadden. Dit bleek o.a. uit de digitale evaluatie waarbij het project unaniem een 9 kreeg toebedeeld!