Team en Bestuur

Operationeel team

vlnr. Henriëtte, Lisanne, Elke

 

Coördinator, Henriëtte de Man

Sinds september 2018 werk ik bij Present Veenendaal. Met een achtergrond als maatschappelijk werker zocht ik eigenlijk een andere kant van het maatschappelijk werk dan ik gewend was. Vanuit een hele positieve insteek er willen zijn voor een ander. Dat is wat bij Present in de praktijk wordt gebracht. Dat ik onderdeel mag zijn in dat proces en mensen mag faciliteren er voor een ander te willen en kunnen zijn, is voor mij datgene wat mijn werk méér dan werk maakt. Het is op een andere manier met de voeten in de klei staan. Wij zien de meest schrijnende verhalen en daarin juist de onbaatzuchtige liefde van een medemens die er wil zijn voor zijn naaste. Hoe mooi dat mijn geloof heel concreet gemaakt wordt in dit werk!

 

Coördinator Lisanne Henning

Per 1 september 2017 ben ik deel van het team Present Veenendaal. De visie van Present maakt me enthousiast. Bij Present wordt gewerkt aan verbinding. Dit is hard nodig in onze individualistische samenleving waar veel mensen geïsoleerd zijn. Ik zie dat God iets moois gelegd heeft in ieder mens. Ik denk dat we bedoeld zijn om anderen te helpen met dat wat we goed kunnen. Want dat geeft energie, zowel aan de hulpgever als de –ontvanger. Ook maakt het de drempel lager om zelf om hulp te vragen. Want iedereen heeft wel eens hulp nodig. Bij Present Veenendaal zal ik me vooral richten op relaties met andere partijen, zoals maatschappelijke organisaties, bedrijven, kerken en de gemeente.

 

Coördinator Elke van Kooten

De missie van Present spreekt mij bijzonder aan. In mijn jaren als hulpverlener heb ik gezien hoe waardevol contact is met mensen in eenzaamheid, werkloosheid, schulden, ziekte of verslaving. Ik realiseerde me: dit kan ons allemaal overkomen! Present betrekt de hulpontvanger bij het project en erkent zo dat we allemaal gelijkwaardig zijn. In mijn vorige werk heb ik voor cliënten Stichting Present mogen inschakelen, hierdoor is mijn enthousiasme voor Stichting Present gegroeid en zie ik ernaar uit om mijzelf hier voor in te zetten!

 

Coördinator Door Hooijer (tijdens zwangerschapsverlof van Henriette)

Jaren geleden heb ik zélf een project gedaan via Present. Eén moment is me altijd bijgebleven: een oudere dementerende vrouw hield mijn hand vast, ze keek me aan en zei: “Wat fijn dat je er bent!” Ze vatte eigenlijk samen waar Present voor mij staat: er zijn voor de ander in het moment. Je hoeft niet heel veel te kunnen om er te kunnen zijn voor een ander. Ik werk nu bijna drie jaar voor Present Nijmegen en voel me dankbaar dat ik bij Present mag werken en eraan kan bijdragen dat we heel veel mensen zo’n onvergetelijke ervaring bezorgen.

Samen met mijn partner woon ik in een dorpje in de buurt van Nijmegen. We hebben samen vijf kinderen, een hond en drie katten. We houden beiden van klussen en hebben dan ook heel veel zelf opgeknapt in het huis waar we ruim een jaar geleden zijn gaan wonen. Ik ben gek op lezen van waargebeurde verhalen, hou van puzzelen en wandel graag. Ik heb er ontzettend veel zin in om het jonge enthousiaste team in Veenendaal tijdelijk te komen versterken.

 

wilrieke-klein

Projectondersteuning, Wilrieke van Geresteijn

Ik vind het fijn om wat voor een ander te kunnen betekenen. Het liefst in praktische zin.  Dit was voor mij een belangrijk punt van gebed: Hoe mag ik dit gaan invullen?  Op een vrijwilligersmarkt bij ons in de kerk kwam ik in gesprek met Femke. Via een aantal gesprekken mocht ik langzaam maar zeker gaan ontdekken hoe ik mijn medemens tot hulp mag zijn.  Het gebeurde niet op de manier die ik in gedachten had; nl. letterlijk bij iemand thuis de handen uit de mouwen te steken, maar juist door achter de schermen aan de gang te gaan, dit trouwens met veel plezier en nieuwe uitdagingen!  Wél op een plek waar ik graag wilde werken: Een organisatie die zich inzet voor alle mensen die écht hulp nodig hebben. Waar het niet alleen draait om de hulp die wordt geboden, maar waar het sociale contact net zo belangrijk is; het verhaal horen achter de situatie, mensen uit verschillende lagen en groepen van de bevolking samen brengen, begrip krijgen voor elkaar…  Jezus’ werk op aarde letterlijk handen en voeten geven!

 

IT ondersteuning,  Arie van de KraatsStichting Present Veenendaal

 

 

 

 

Stichting Present VeenendaalGroepen coördinator, Ellen van de Kraats

Het raakt mij iedere keer weer dat er mensen zijn zonder sociaal netwerk in Veenendaal. De meerwaarde voor mij is dat mensen op en gezellige manier eenmalig anderen een helpende hand kunnen bieden, en wie weet leidt het tot meer! Present moet doorgaan met wat ze doet, want er zijn teveel mensen in Veenendaal die het zonder hulp van vrijwilligers niet redden. Deze formule waarbij vrijwilligers aan kunnen geven wat ze willen doen, geeft vaak een goede match. Wanneer ik de blijdschap en dankbaarheid van de hulpontvangers zie, blijft dat bijzonder voor mij. De hulp blijft vaak niet beperkt tot één dag, maar werkt door in het verdere leven van de hulpontvangers (uit het Impactrapport van Present Veenendaal).

leen-kleinGroepen coördinator, Leen van Vliet

In Veenendaal wonen veel mensen die het zonder meer goed hebben. Er zijn echter ook inwoners met gezondheidsproblemen, beperkte financiële middelen of een heel klein sociaal netwerk. Wat is het dan mooi dat er allerlei groepen vrijwilligers zijn die zich d.m.v. een project inzetten om voor deze mensen daadwerkelijk iets te betekenen! Zie het logo van Present: open armen: we geven om u / je, een brug: we willen u / je ontmoeten, verfvegen: we willen concreet iets voor u / je doen. Ik vind het heel zinvol om als groepenbegeleider ervoor te zorgen dat ‘alles’ rond zo’n project goed verloopt. Mede door mijn activiteiten voor Present heb ik ontdekt hoe belangrijk basale beheersing van de Nederlandse taal is, met name voor anderstaligen. Daarom ben ik nu bezig met de opleiding docent Nederlands als tweede taal.      

Bestuur

Stichting Present Veenendaal

Voorzitter, Marja Jager

 

 

 

 

Stichting Present Veenendaal

Secretaris, Wim Oolbekkink

 

 

 

 

Penningmeester, Frits Gidding

 

 

 

 

Algemeen bestuurslid, Martin Dekker

Naar elkaar omzien. Ontmoeten en helpen. De daad bij het woord voegen. Dat zie je bij Present gestalte krijgen. Een groeiende gemeente Veenendaal met veel activiteiten. Een gemeente waarin veel gebeurd op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak. Veel vrijwilligers die actief zijn om mensen met elkaar te verbinden en Veenendaal doet leven. Het werken met enthousiaste mensen met oog voor de samenleving en met een hart voor bewoners die een sociale en praktisch helpende hand nodig hebben, is voor mij reden om in het team van Present actief te zijn.

Ambassadeurs

Stichting Present Veenendaal

Angelique Ottens, Sharity

 

 

 

 

  Henk van Soest, Raadslid Gemeente Veenendaal

 

 

 

 

Lambert Kisteman, directeur Novente concept en creatie

Al vele jaren hebben we als bedrijf een fijne relatie met Present. Passend vanuit ons dagelijks werk mogen we een bijdrage leveren aan het mooie doel van deze organisatie. Als ambassadeur wil ik Present graag warm aanbevelen bij bedrijven en organisaties. Samen iets goeds voor een ander doen verbindt dubbel!