Team en Bestuur

Operationeel team

Project Coördinator, Henriëtte de Man

Sinds september 2018 werk ik bij Present Veenendaal. Met een achtergrond als maatschappelijk werker zocht ik eigenlijk een andere kant van het maatschappelijk werk dan ik gewend was. Vanuit een hele positieve insteek er willen zijn voor een ander. Dat is wat bij Present in de praktijk wordt gebracht. Dat ik onderdeel mag zijn in dat proces en mensen mag faciliteren er voor een ander te willen en kunnen zijn, is voor mij datgene wat mijn werk méér dan werk maakt. Het is op een andere manier met de voeten in de klei staan. Wij zien de meest schrijnende verhalen en daarin juist de onbaatzuchtige liefde van een medemens die er wil zijn voor zijn naaste. Hoe mooi dat mijn geloof heel concreet gemaakt wordt in dit werk!

Coördinator externe relaties, Lisanne Henning

Per 1 september 2017 ben ik deel van het team Present Veenendaal. De visie van Present maakt me enthousiast. Bij Present wordt gewerkt aan verbinding. Dit is hard nodig in onze individualistische samenleving waar veel mensen geïsoleerd zijn. Ik zie dat God iets moois gelegd heeft in ieder mens. Ik denk dat we bedoeld zijn om anderen te helpen met dat wat we goed kunnen. Want dat geeft energie, zowel aan de hulpgever als de –ontvanger. Ook maakt het de drempel lager om zelf om hulp te vragen. Want iedereen heeft wel eens hulp nodig. Bij Present Veenendaal zal ik me vooral richten op relaties met andere partijen, zoals maatschappelijke organisaties, bedrijven, kerken en de gemeente.

Knipsel fm

Algemeen coördinator, Femke Muit

Sinds september 2013 betrokken bij Present Veenendaal. Als één-pitter met een 3 koppig bestuur maakte we een vliegende start! En wat is het geweldig dat we na 3 jaar zo’n enorme mooie club vaste mensen hebben waarmee ik dit prachtige werk samen mag oppakken. Ik ervaar dat dit als de meest veelzijdig baan ooit is, waarbij ik nooit raak uitgedacht.             

wilrieke-klein

Projectondersteuning, Wilrieke van Geresteijn

Ik vind het fijn om wat voor een ander te kunnen betekenen. Het liefst in praktische zin.  Dit was voor mij een belangrijk punt van gebed: Hoe mag ik dit gaan invullen?  Op een vrijwilligersmarkt bij ons in de kerk kwam ik in gesprek met Femke. Via een aantal gesprekken mocht ik langzaam maar zeker gaan ontdekken hoe ik mijn medemens tot hulp mag zijn.  Het gebeurde niet op de manier die ik in gedachten had; nl. letterlijk bij iemand thuis de handen uit de mouwen te steken, maar juist door achter de schermen aan de gang te gaan, dit trouwens met veel plezier en nieuwe uitdagingen!  Wél op een plek waar ik graag wilde werken: Een organisatie die zich inzet voor alle mensen die écht hulp nodig hebben. Waar het niet alleen draait om de hulp die wordt geboden, maar waar het sociale contact net zo belangrijk is; het verhaal horen achter de situatie, mensen uit verschillende lagen en groepen van de bevolking samen brengen, begrip krijgen voor elkaar…  Jezus’ werk op aarde letterlijk handen en voeten geven!

  Groepenbegeleider, Berna Hazeleger

Stichting Present Veenendaal IT ondersteuning,  Arie van de Kraats

Stichting Present Veenendaal Groepen coördinator, Ellen van de Kraats

leen-klein

Groepen coördinator , Leen van Vliet

In Veenendaal wonen veel mensen die het zonder meer goed hebben. Er zijn echter ook inwoners met gezondheidsproblemen, beperkte financiële middelen of een heel klein sociaal netwerk. Wat is het dan mooi dat er allerlei groepen vrijwilligers zijn die zich d.m.v. een project inzetten om voor deze mensen daadwerkelijk iets te betekenen! Zie het logo van Present: open armen: we geven om u / je, een brug: we willen u / je ontmoeten, verfvegen: we willen concreet iets voor u / je doen. Ik vind het heel zinvol om als groepenbegeleider ervoor te zorgen dat ‘alles’ rond zo’n project goed verloopt. Mede door mijn activiteiten voor Present heb ik ontdekt hoe belangrijk basale beheersing van de Nederlandse taal is, met name voor anderstaligen. Daarom ben ik nu bezig met de opleiding docent Nederlands als tweede taal.

Bestuur

Stichting Present Veenendaal Voorzitter, Marja Jager

Stichting Present Veenendaal Secretaris, Wim Oolbekkink

   Penningmeester, Frits Gidding

Algemeen bestuurslid, Martin Dekker

Naar elkaar omzien. Ontmoeten en helpen. De daad bij het woord voegen. Dat zie je bij Present gestalte krijgen. Een groeiende gemeente Veenendaal met veel activiteiten. Een gemeente waarin veel gebeurd op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak. Veel vrijwilligers die actief zijn om mensen met elkaar te verbinden en Veenendaal doet leven. Het werken met enthousiaste mensen met oog voor de samenleving en met een hart voor bewoners die een sociale en praktisch helpende hand nodig hebben, is voor mij reden om in het team van Present actief te zijn.

Ambassadeurs

Stichting Present Veenendaal     Angelique Ottens, Sharity

 

   Henk van Soest, Raadslid Gemeente Veenendaal

 

Comité van aanbeveling
  • Kees Boele, voorzitter RvB Hogeschool Arnhem Nijmegen
  • Barry van de Lagemaat, directievoorzitter Rabobank Apeldoorn en omgeving
  • Harold Schonewille, oprichter en directeur Arts School Elevate
  • Nelinda Troost-Koudijs, Boekingsmanager en zangeres bij Troost Producties
  • Menno Vinke, notaris