Veranderdag

Vind je het leuk om iemand te helpen? Steek je graag je handen uit de mouwen, of maak je juist makkelijk een praatje? Dan is een Veranderdag iets voor jou. Tijdens de 40dagentijd of juist op een ander moment, is het mogelijk je als groep in te zetten voor anderen. De Veranderdagen worden georganiseerd door Present in samenwerking met Kerk in Actie. In Nederland zijn 80 stichtingen Present die graag met je mee denken over een vrijwilligersproject dat past bij jullie wensen.
Je kunt samen met een groep uit je kerk aan de slag gaan. Je betekent heel concreet iets voor iemand die hulp nodig heeft. En het is leuk je groepsleden op een andere manier te ontmoeten. Samen maken jullie het verschil door een praktisch project te doen, zoals bijvoorbeeld het opknappen van een verwaarloosde tuin of huis. Je kunt ook denken aan het organiseren van een leuk dagje uit voor ouderen. Maar misschien hebben jullie een heel ander aanbod…

Present gaat uit van jullie talenten en wensen. Jullie kiezen zelf een datum waarop je beschikbaar bent en Present kijkt samen met jullie naar een geschikte invulling van jullie vrijwilligersdag(deel). Je maakt kennis met mensen die je normaal niet zou ontmoeten en je inzet betekent veel voor mensen uit de marge van de samenleving! Zoek hier een lokale stichting bij jou in de buurt en geef je op.

Let op: Het kost enige tijd om een passend project te zoeken. Geef je daarom 5 tot 7 weken voordat je aan de slag wilt op.