Verven met vertrouwen

19-11-2019

Onlangs werd er geverfd bij een gezin wat nog maar kort in Nederland is, en net een nieuwe woning heeft gekregen. Het was bijzonder dat we binnen mochten komen en konden verven bij dit gezin. Getraumatiseerd, geen geld, geen netwerk, weinig vertrouwen in de Nederlandse samenleving en niet goed weten waar te beginnen in een andere woning. Ook zijn vrouw en kinderen nog niet zo lang in Nederland. Fijn dat een rustige groep mensen uit een kerkelijke gemeente zich wilde inzetten voor dit gezin! En wat ontving het gezin de groep gastvrij met thee en koffie. Het is gelukt om in één avond de hele woonkamer te schilderen, top gedaan! Hulpverlener: ‘Hij is helemaal blij met de hulp en kan nu ook verder gaan met de rest van zijn huis om te schilderen, terwijl hij in het begin zei dat hij niets wilde doen, en zo is hij ieder dag een beetje bezig nu!’