Allemaal mooie ontmoetingen!

06-03-2020

Afgelopen week waren er een heel aantal projecten (10!) bij Present Wageningen. 7 verschillende groepen van studentenvereniging Ichthus zetten zich in, 2 groepen flexers klaarden klusjes, en een groep van de ICF hielp een mevrouw met verhuizen.

Een van de groepen ging pannenkoeken voor ouderen in Torckdael. De studenten verdeelden zich in tweetallen over de woonkamers, en bakten stapels met pannenkoeken die al snel verorberd werden door de ouderen. Er werd een gedicht voorgelezen, samen gegeten en gekletst. Gezellig!

Een andere groep kreeg een workshop Syrisch koken in het AZC. Onder leiding van een vluchteling die vroeger chefkok was, waren de studenten in de weer met allerlei groenten en kruiden. Daarna werd de heerlijke maaltijd natuurlijk samen opgegeten, en werd er onder de koffie nagekletst. Door het samen optrekken was er de mogelijkheid om een goed gesprek met elkaar te voeren, en ontstond er vertrouwelijkheid.

Op een andere plek werd een slaapkamer opgeknapt. Een mevrouw sliep al een poos in haar woonkamer, omdat er schimmel op de muren in haar slaapkamer zat. De avond van te voren hadden 2 flexers de schimmel van de muren gehaald, en deze groep verfde de hele slaapkamer weer mooi wit. En er werden heel wat kopjes thee gedronken!

Bij Wonen bij September ging een groep studenten koffie drinken met dementerenden. In de ene woonkamer ontstond er een gezellig kringgesprek, en in de andere werden spelletjes gedaan. Een spel ging over spreekwoorden en gezegden. Veel van de ouderen kenden nog allerlei spreekwoorden, vaak beter dan de studenten. Maar soms was er zo’n vreemd spreekwoord, die kende niemand!

Op zaterdag hielp een kring van ICF een mevrouw met MS die ging verhuizen naar een appartement zonder trap. Afgelopen tijd ging haar conditie achteruit, en het traplopen ging steeds moeilijker. De internationale groep zette de spierballen in en het grootste gedeelte van de huisraad werd verhuisd.

Verder werd er tapijt gelegd bij een meneer, werden er spelletjes gespeeld samen met bewoners in het AZC, werden er cupcakes gebakken samen met bewoners van RIBW Nudehof en hielpen de flexers op een ander moment een meneer die net verhuisd was met het uitpakken van zijn dozen.

Kostbare ontmoetingen!