Verwentasjes en -pakketjes voor de bewoners van het AZC de Keijenbergseweg

03-07-2020

Via Present Ede ontving Present Wageningen donaties van o.a. Kruidvat en Lobbes, waarmee de Wageningse studenten van Komma (SSR-W) – samen met o.a. hun zelfgebakken koekjes – hele mooie pakketjes en tasjes hebben samengesteld voor de mannen en vrouwen van het AZC de Keijenbergseweg in Wageningen, die zij afgelopen woensdag hebben uitgereikt.

De bewoners van dit AZC verblijven inmiddels – door enorm opgelopen wachtlijsten – gemiddeld zo’n 1,5 jaar op de locatie. Door de coronacrisis konden er tijdelijk geen activiteiten meer plaatsvinden op locatie. Inmiddels kijkt het COA voorzichtig aan wat er weer mogelijk is. Zo was het mogelijk voor de studenten om zélf de tasjes en pakketjes uit te rijken aan de bewoners, die deze per bewonerskamer kwamen ophalen. Erg mooi natuurlijk, want zo konden de studenten zélf de reacties van de bewoners horen en zien voor wie zij zo hebben lopen zwoegen: de studenten hebben koekjes gebakken, dozen vol met make-up en verzorgingsproducten gesorteerd en verdeeld over de tasjes en een grote lading zeep verdeeld over de pakketjes voor de mannen, die zij vervolgens leuk hebben ingepakt met folie, lint en de koekjes en spekjes.

Ook kregen de studenten nog een rondleiding van het COA, waarbij zij wat meer informatie kregen over de locatie. De studenten vertelden achteraf dat ze het erg indrukwekkend vonden, maar wel mooi om te kunnen doen.

De producten zijn al met al dus goed terecht gekomen en de bewoners waren er blij mee. Maar belangrijker nog: de bewoners voelden zich gezien door de studenten. Zo zei één van hen bij het aannemen van de tasjes: “Thank you for remembering us”, wat ook de medewerkers van het COA ontroerde, die de bewoners (ondanks dat zij de wachtlijst niet kunnen verkorten) al zo’n poos begeleiden op locatie.