6 x mooie projecten van enthousiaste studenten

10-11-2020

Een aantal groepen studenten had afgelopen weekend een thuisblijfweekend. En tijdens dat weekend zetten ze zich voor hun mede-Wageningers in. Afgelopen zaterdag waren er – binnen de corona maatregelen – 6 verschillende projecten. Er werden 5 tuinen aangepakt en een gezin werd geholpen met hun verhuizing. Door de beperkingen van de corona regels konden de groepjes maar uit 2 mensen bestaan. Gelukkig ontdekten we dat ook met twee mensen er in een ochtendje heel wat werk kan worden gedaan!

Aan het begin van de ochtend was het nog een beetje koud en was hard werken nodig om het warm te krijgen. Maar gedurende de dag werd het steeds zonniger en lekkerder om buiten te zijn. Toch wel fijn met van die buitenprojecten!

Tegels & soep

Een tuin met groen uitgeslagen tegels is niet handig voor deze mevrouw die moeilijk ter been is. Ze was al eens gevallen in haar tuin. Met ijzeren onkruidkrabbers, snoeischaar en bezem kwamen deze twee studenten van Navigators een heel eind! Terwijl mevrouw lichamelijk beperkt is, maar koken haar hobby, heeft ze voor deze studenten tijdens lunchtijd zelfs een kop soep en brood klaargemaakt. Het resultaat van de tuin mag er overigens zijn: mevrouw kan vanaf nu weer beter rondlopen in haar tuin en daar van middagzonnetje genieten.

Meer tegels & klimop

Spannend vond deze mevrouw (weduwe en lichamelijk beperkt) de hulp in haar tuin: weer mensen over de vloer, ook al was dat buiten. Sinds het begin van de corona-crisis komt ze de deur eigenlijk niet uit, behalve voor huisartsbezoek. Haar mantelzorger doet de boodschappen, maar is ook lichamelijk beperkt. Haar twee kinderen hebben geen mogelijkheid haar te helpen. Graag zou mevrouw haar tuin netjes willen hebben, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de buurt. Fijn dat twee studenten van Navigators bereid waren haar te helpen! Heel wat onkruid tussen de tegels is verwijderd, de klimop is gesnoeid en hup, op het eind hebben ze ook nog even een vervelende bamboestruik verwijderd. Voor mevrouw heel fijn dat t voor de winter klaar is.

Verhuizen

Op zaterdagochtend 7 november heeft een groepje NSW’ers zich in mogen zetten om een gezin te helpen bij een verhuizing. Een paar extra handen voor het versjouwen van de grote spullen waren heel erg welkom! Koelkast, wasmachine, tafels, banken, ze zijn in een paar uur allemaal verplaatst naar het nieuwe huis. Meneer was ontzettend dankbaar dat de grote dingen nu gedaan zijn en kan nu zelf verder met het verhuizen van kleinere spullen en het mooi inrichten van zijn nieuwe huis!

Heg snoeien

“De vorige keer heb ik de heg zelf gesnoeid, maar dat ging eigenlijk niet meer” vertelde de meneer van dit project. Twee stoere studentes snoeiden daarom in 2 uur zijn hele heg, terwijl meneer ondertussen ook bezig was in de tuin. Aan het eind werd er nog gekletst – of eigenlijk – geschreven. Meneer is doof, maar aan het eind leerde hij de twee studentes hoe ze hun eigen naam in het Arabisch kan schrijven. Er zijn zoveel manieren van contact mogelijk!

Een prikkelende ontmoeting

Na een duidelijke uitleg gingen de twee studenten direct aan het werk om de vijver in aanbouw te verbeteren. Maar ze waren nog geen 5 minuten bezig of er werd een wespennest ontdekt, en helaas, de wespen ontdekten ook de studenten en een van hen werd 2 keer gestoken. Niet een goed begin van het project! Maar gelukkig was er een voortuin waar ook nog van alles gedaan kon worden, en er was tijd om gezellig koffie te drinken. Toch nog een mooie productieve ochtend!

Klein groepje, groot verschil

Afgelopen zaterdag hebben we met twee vrijwilligers een grote tuin aangepakt. Met prachtig weer en een goede sfeer begonnen we met het harken van het gras zodat er gemaaid kan worden en hebben we een hoge heg gesnoeid. Ook zijn er bramen takken verwijderd. Na afloop stond er een lekker kopje koffie en een koek voor ons klaar. Hoewel we maar met een klein groepje vrijwilligers aan de tuin konden werken, is het toch gelukt om een groot verschil te maken voor de hulpontvanger.