Verhalen

Lichtpuntjes voor kerst

Mooie kerstactie in coronatijd...

Zaterdag 18 december hebben verschillende studenten zich ingezet bij meerdere kerstacties! Juist in de coronatijd is het namelijk belangrijk om naar elkaar om te blijven zien. 

Bij de kerstacties, mede georganiseerd door CSF Wageningen, deden zowel Nederlandse als internationale studenten mee. Eén van de projecten was het bakken van (kerst)koekjes. De koekjes werden vervolgens door de studenten rondgebracht bij verschillende mensen in Wageningen die dit erg waardeerden. Eén van hen reageerde: ‘Heel erg leuk dat jullie dit doen. Dan heb je echt het gevoel dat er aan je gedacht wordt.’   

Ook werd er een activiteit speciaal voor vrouwen uit het AZC georganiseerd. Nelleke Pals, trainee bij stichting Present Wageningen, heeft dit project zelf bedacht en opgezet. ‘Tijdens mijn studie heb ik mij gefocust op het effect van ontwikkelingsprogramma’s op vrouwenemancipatie. Daarom leek het me waardevol om ook een activiteit voor vrouwen uit het AZC te organiseren. Er wordt namelijk maar weinig georganiseerd speciaal voor deze doelgroep.’ Binnen de coronamaatregelen konden er voor een kleine groep vrouwen nog verschillende activiteiten worden gerealiseerd. Samen met een aantal vrijwilligers werd er bijvoorbeeld een kerstbingo gehouden. ‘We zouden vaker van dit soort activiteiten moeten hebben. Dan hoeven we even helemaal nergens over na te denken’, reageert één van de vrouwen doelend op alle onzekerheid die ze ervaart als vluchteling.  

Ook ging er een groep afval ruimen in Wageningen. Super!!