Kerstpakketjesactie GKV

19-01-2022

Het begon met een wens vanuit een kerk in Wageningen om betrokken te zijn bij bewoners van het AZC. Hoe en wat werd door de lockdown van december jl. wat bemoeilijkt. Een leuk idee om kerstpakketjes uit te delen aan bewoners tijdens het Winterfeest (een samenzijn en ontmoeting buiten, met vuurkorven, poffertjes, chocomelk ed.) ging in verband met de coronamaatregelen niet door. In plaats daarvan was er een mooi moment van overhandiging en ontmoeting met de locatie, waar deze vrijwilligers over het algemeen nog niet waren geweest. Zo hebben ze van het COA wat meer te horen gekregen over het reilen en zeilen van deze locatie. Momenteel zijn alle kamers bezet; het gaat om 70 mannenkamers en 17 vrouwenkamers met op elke kamer plek voor 4 personen. Het COA heeft de 87 pakketjes, samengesteld door verschillende mensen uit deze kerkgenootschap, aan op de kamers uitgedeeld. Deze werden door de bewoners erg enthousiast ontvangen, het heeft ze goed gedaan om te weten dat er aan hen gedacht werd.