Mijn favoriete cadeau

07-12-2021

‘Heb je al een zelftest gedaan? Anders heb ik hierbij jullie eerste cadeautje!’ Afgelopen donderdag hebben 16 pieten  cadeautjes uitgedeeld aan verschillende Wageningse gezinnen. Het Pietendiploma bestond dit jaar niet alleen uit de evenwichtstest voor het lopen op een dak, maar werd uitgebreid met een negatieve zelftest.  

Eén van de pieten was Jikke Pot, derdejaars student Voeding en Gezondheid aan de Universiteit Wageningen: ´Het is een gezellige en leuke ervaring waarbij je ook nog eens iets bijdraagt aan het goede doel. Je merkt aan de kinderen hoe speciaal ze het vinden als er pieten voor hen langskomen.’ Dat de kinderen blij waren met het bezoek was zeker te merken, vertelde ook de tweedejaars student Bos en Natuurbeheer Mengsje Menkveld: ‘Eén van de kinderen vertelde dat ze nog geen cadeautjes in haar schoen had gekregen.’ Toen de pieten aan het 8-jarige meisje vroegen wat het favoriete cadeau was, wees ze naar een van de pieten. Een ander kind gaf zelfs haar eigen speen aan de pieten: ’Geef maar aan baby piet’.  

Voor Fiducia, de goede doelenstichting van K.S.V. Franciscus, was dit alweer het derde jaar dat ze in samenwerking met Stichting Present Wageningen de pietenactie organiseerden. Leo Mulder is één van zes bestuursleden van Stichting Fiducia. Leo vertelt: ‘Wij vinden het belangrijk dat ieder kind Sinterklaas als een leuk feest ervaart, ook als je ouders het wat minder breed hebben.’ De cadeaus zijn allemaal aangeschaft door de leden van studentenvereniging Franciscus. ‘Aan verschillende groepen binnen de vereniging is gevraagd of ze gezamenlijk een cadeau wilden doneren. Hierop ontvingen we veel positieve reacties.’ Ook vanuit het bedrijfsleven kwamen enthousiaste reacties en werden door de plaatselijke Albert Heijn en de HEMA strooigoed en chocoladeletters gedoneerd. Leo: ‘Het is prachtig om te zien wat je met elkaar neer kan zetten en de blije reacties van de kinderen waren natuurlijk de kers op te taart!’