Thanks & Giving Away

Hoe mooi is het om dankbaar te zijn voor dat wat je hebt en hoe mooi is het om die dankbaarheid ook te delen! Present Wageningen wil mensen in beweging brengen en bewust maken van wat ze hebben. In de donkere maanden start het project ‘Thanks & Giving Away’, waarin kleine groepjes mensen (twee of drie personen of een gezin) een aantal leuke dingen gaan doen met een mede-Wageninger die wat meer aandacht verdient. Denk dan aan kleine dingen zoals samen koken of bakken, wandelen, naar de winkel gaan, een keertje koffie drinken of een kaart sturen, etc.

Het doel van het project is het stimuleren van het omzien naar elkaar en het vergroten van de onderlinge verbondenheid tussen mensen. Tijdens de looptijd van dit project (van begin december t/m eind januari) wordt de laatste maand van het jaar hopelijk net iets ‘lichter’ voor hen die dit kunnen gebruiken.

Hoe werkt het?

  • Vind een groepje mensen die enthousiast worden van Thanks & Giving Away. (2 of 3 mensen)
  • Meldt je aan via het formulier voor 25 november.
  • Je ontvangt een mail met verdere uitleg van het project.
  • Je wordt gekoppeld en krijgt een naam en adres van iemand toegewezen. Dit kan een oudere zijn, jongere, zieke of gezonde: mensen die wat extra aandacht verdienen, en in deze tijd misschien zich wat extra alleen voelen.
  • Van begin december t/m eind januari ben je als groep minimaal 3x een lichtpuntje voor iemand, op momenten die voor jullie goed uitkomen.

 

 

Hoe kun je een lichtpuntje voor iemand zijn?

Doe iets wat jullie leuk vinden. Breng iets lekkers, een kaart, een kerststukje, een kerstpakket, een letterlijk ‘lichtje’, een gedicht, een boekje, een bloemetje enz. Eigen invulling is natuurlijk heel erg leuk. En langskomen, ga is een keer koffie drinken, een spelletje doen, samen even dat boodschapje halen. Misschien is helpen met dat ene kleine klusje in huis ook erg welkom! Vraag ook vooral aan degene aan wie je wordt gekoppeld wat hij of zij leuk vindt!

 

Heb je nog vragen? Mail Wilma!