Vacature bestuurslid

Een verschil maken in de samenleving!

Wil jij in Wageningen een verschil maken? Meedenken met Present Wageningen (& Ede) over hoe we de samenleving meer bewust kunnen maken om om te zien naar elkaar? Wil jij jouw kennis, talent en netwerk gebruikten om dat te doen? Dat kan binnen Present, de organisatie die mensen in beweging brengt! We zoeken zowel ervaren als beginnende bestuursleden.

De visie van Present Ede-Wageningen is: een beweging op gang brengen, waarin iedereen het meer vanzelfsprekend vindt om zich in te zetten voor een ander.

Sinds de oprichting van Present Ede in 2009 hebben er al heel veel bijzondere projecten plaatsgevonden. Verwaarloosde tuinen zijn opgeknapt, vervuilde woningen zijn schoongemaakt, kamers zijn geverfd en vele spelletjes met ouderen of gehandicapten zijn gedaan. Voor deze projecten zijn verschillende groepen vrijwilligers in actie gekomen: collega’s, kerk- en verenigingsleden, studenten, vrienden en gezinnen. In 2013 is Present Wageningen opgericht. Stichting Present Ede & Wageningen heeft één bestuur en 2 operationele teams (5 betaalde parttime coördinatoren).

Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid, met een hart voor mensen. De tijdsbesteding is circa 4 uur per maand en 6 bestuursvergaderingen per jaar. Het bestuur heeft verschillende taken die onderling verdeeld worden: meedenken over beleid, werkgever zijn, gezicht van Present in Wageningen en Ede, financiële administratie, medewerkers ondersteunen in het onderhouden van relaties met gemeente, Woningcorporaties etc.

Jij:

  • staat achter de uitgangspunten en christelijke identiteit, verwoord in de visie, missie en waarden van Present Wageningen
  • hebt een hart voor de samenleving en bent maatschappelijk betrokken
  • kan de strategie voor het vervullen van onze missie mee bepalen en vorm geven

Als bestuurslid

  • ben je een ambassadeur van Present in je eigen netwerk
  • ben je bereid als klankbord en steun voor het operationele team te functioneren
  • kan je goed luisteren en analyseren en ben je open en betrouwbaar
  • heb je goede contactuele eigenschappen
  • woon je bij voorkeur in Wageningen (voor spreiding over Ede en Wageningen)
  • op dit moment is er een voorkeur voor een vrouw in de groep

Interesse?
Neem dan vrijblijvend contact op met Sjoerd Spoelstra (voorzitter) via mail of Leontine van Eck via mail.