Aanmelding samenstellers zomertas

Wat fijn dat jullie een leuke zomer willen delen en een tas willen samenstellen!

Hieronder geven we vast wat praktische info en tips vooraf.

Tijdpad: opgeven, samenstellen en langsbrengen
Opgeven kan tot en met 19 mei 2019 door invullen van het onderstaande formulier. Daarna sluit de inschrijving.
Uiterlijk 24 mei ontvang je van ons een mail met details van de inwoner of het gezin waar jullie aan gekoppeld zijn en alle info over hoe het werkt. Je hebt dan tot uiterlijk 14 juli de tijd om de zomertas samen te stellen en langs te brengen. Een geschikte langsbrengperiode is ergens tussen 24 juni en 14 juli.

Waarmee vul je een zomertas?
Jullie krijgen in de e-mail in mei de contactgegevens van de hulpverlener waar jullie contact mee leggen en die meer kan vertellen over de wensen en details van de inwoner of het gezin. We communiceren naar hulpverleners dat de waarde van een zomertas €30,- tot € 50,- is, maar meer mag altijd en minder natuurlijk ook. Jullie budget is daarin leidend en een gezamenlijke belevenis – mits jullie én de ontvanger dat allebei leuk vinden – zoals samen naar de speeltuin, samen buitenspelletjes doen of samen picknicken is vaak leuker dan dure dingen.

Persoonlijk langsbrengen
Het zou kunnen zijn dat jullie je bedenkingen hebben bij het langsbrengen, omdat dat wat ‘weldoenerig’ zou kunnen aanvoelen. Dit is nagevraagd bij de hulpverleners en ontvangende inwoners/ gezinnen en het blijkt door hen zo niet ervaren te worden. Vaak vinden ze het al heel bijzonder dat een groep vrijwilligers dit zomaar doet, dat ze doen wat ze beloven, dat ze de tijd nemen om langs te gaan en dat ze de inwoner/ het gezin met respect behandelen.

Doelgroep
Present werkt in alle gevallen samen met hulpverleners die in kunnen schatten waar een zomertas een mooie aanvulling is. Bij deze burgers / gezinnen speelt vaak meer dan alleen weinig geld, soms spelen er ook gezondheidsproblemen en/of is er sociale problematiek. De hulpverlener zorgt ervoor dat het contact voor jullie goed verloopt, maar het is voor jullie als samenstellers goed je er van te voren bewust van te zijn dat je in aanraking kunt komen met soms moeilijke situaties en dat niet alle reacties zullen zijn zoals je verwacht. Natuurlijk hopen we dat jullie nog steeds enthousiast zijn voor deze actie, want een zomertas is op deze plekken juist heel erg welkom!

Tip voor jullie planning vanaf 19 mei
De ervaring heeft geleerd dat het handig is om zo snel mogelijk na de uiterste opgavedatum te beginnen. Het kost vaak wat tijd om de hulpverlener te pakken te krijgen en af te stemmen, en ook als je sponsors wilt vinden voor je zomertas (ijsjes, speelgoed, entreekaartjes etc.), kun je er beter vroeg bij zijn.

Klik hier om je aan te melden.