Lichtpuntjesactie Present Winterswijk

Januari en februari zijn de maanden van de winterdip. De feestdagen zijn net voorbij, de dagen kort en grauw. Met name voor mensen die alleen zijn, weinig geld hebben of ziek zijn, is het fijn dat iemand deze maanden iets verlicht. Daarom organiseert Present Winterswijk juist dan de Lichtpuntjesactie. Met deze actie willen we licht en aandacht verspreiden, waardoor mensen zich niet vergeten voelen in deze donkere maanden. Het doel van het project is het stimuleren van het omzien naar elkaar en het vergroten van de onderlinge verbondenheid tussen mensen. Tijdens de looptijd van dit project worden deze maanden van het jaar hopelijk net iets ‘lichter’ voor hen die dit kunnen gebruiken.

Wat doet een Lichtpuntje?

Van begin januari tot eind februari breng je als ‘Lichtpuntje’ drie tot vier keer een presentje bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedereen, jong of oud, alleen, samen met een vriend(in) of als gezin, kan zich aanmelden als Lichtpuntje. Als ‘Lichtpuntje’ mag je zelf verzinnen hoe je iemand anders verrast. Doe iets wat jullie leuk vinden. Breng iets lekkers, een kaart, een letterlijk ‘lichtje’, een gedicht, een boekje, een bloemetje enz. Eigen invulling is natuurlijk heel erg leuk. Maak een praatje aan de deur, ga een keer koffie drinken, een spelletje doen, samen even dat boodschapje halen. Misschien is helpen met dat ene kleine klusje in huis ook erg welkom! Houd hierbij wel rekening met de op dat moment geldende RIVM-maatregelen. Vraag ook vooral aan degene aan wie je wordt gekoppeld wat hij of zij leuk vindt! Het gaat om het gebaar en zeker niet om de hoeveelheid of dure dingen.

 Voor wie word je een Lichtpuntje?

Ouderen, jongeren, kinderen. Eigenlijk komt iedereen die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient in aanmerking! Denk eens aan een oudere mevrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor het runnen van haar gezin staat, een weduwe/weduwnaar die eenzaam is na het overlijden van zijn/haar partner, een jonge man die herstellende is van een burn-out, een vluchteling en ga zo maar door. De mensen die wat extra aandacht verdienen, kunnen worden aangemeld door hun hulpverlener.

Ja, ik word Lichtpuntje

Lijkt het je leuk om wat licht te brengen bij iemand die dat nodig heeft in Winterswijk, meld je dan nu aan via het ‘Aanmeldformulier Lichtpuntje 2021’. Dit kan tot 14 december.

Na 14 december wordt je gekoppeld aan iemand die wel wat extra aandacht verdient. Als ‘Lichtpuntje’ krijg je via Present de gegevens van deze persoon en kaartjes die je bij de cadeautjes kunt geven. Vanwege de privacy mag je de gegevens van de ontvanger niet delen met anderen of bewaren.

Ik gun iemand een Lichtpuntje

Ken jij als hulpverlener iemand uit jouw cliëntenbestand die wel wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar dan op als ontvanger van Lichtpuntje-presentjes.

Je kunt iemand aanmelden als ontvanger van Lichtpunt-presentjes via dit formulier tot 14 december. Overleg vooraf met de ontvanger of hij/zij het goed vind dat je zijn gegevens aan Present doorgeeft.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, annekevannierop@presentwinterswijk.nl of T 06 1474 7345.