Nieuws

Breng licht tijdens donkere wintermaanden

20 november 2020

Januari en februari zijn de maanden van de winterdip. De feestdagen zijn net voorbij, de dagen kort en grauw. Met name voor mensen die alleen zijn, weinig geld hebben of ziek zijn, is het fijn dat iemand deze maanden iets verlicht. Daarom organiseert Present Winterswijk in deze maanden de Lichtpuntjesactie. Met deze actie willen we licht en aandacht verspreiden, waardoor mensen zich niet vergeten voelen. Lijkt het jou leuk om een Lichtpuntje voor iemand te zijn? Lees hieronder verder hoe je op je eigen manier en wanneer jij tijd hebt een beetje aandacht kunt geven aan een ander.

 Wat doet een Lichtpuntje?

Van begin januari tot eind februari breng je als ‘Lichtpuntje’ drie tot vier keer een presentje bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedereen, alleen, samen met een vriend(in) of als gezin, kan zich aanmelden als Lichtpuntje. Je mag zelf verzinnen hoe je iemand anders verrast. Doe iets wat jullie leuk vinden. Breng iets lekkers, een kaart, een letterlijk ‘lichtje’, een gedicht, een boekje, een bloemetje, enzovoort. Maak een praatje aan de deur, maak samen een korte wandeling of hang gewoon een klein cadeautje aan de deur. Een klein gebaar kan al heel veel licht brengen en het gaat zeker niet om de hoeveelheid of dure dingen. Houd wel rekening met de op dat moment geldende RIVM-maatregelen.

Voor wie word je een Lichtpuntje?

Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond, eigenlijk komt gewoon iedereen die wat extra aandacht verdient in aanmerking als ontvanger van attenties van een Lichtpuntje. Present werkt hiervoor samen met hulpverleners, zij melden hun cliënten die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken aan.

Aanmelden

Wil jij alleen of samen met je gezin, een vriend/vriendin of collega een lichtpuntje voor iemand zijn, meld je dan nu aan.