Collega’s SDOA delen tijd en aandacht

28-09-2019

Dertien medewerkers van de Sociale Dienst Oost Achterhoek hebben in september meerdere kwetsbare Achterhoekers blij gemaakt met hun hulp tijdens drie projecten van Present. De collega’s gingen aan de slag in het huis van een gezin, in de tuin van een alleenstaande man en in verpleeghuis Pronsweide. “Dit geeft een beeld van hoe sommige personen ervoor staan in de samenleving. We hebben het vaak over gelijke kansen voor iedereen, maar we beseffen vaak niet dat niet iedereen gelijk is en hierdoor ‘gelijke kansen’ niet opgaat, laat een van de medewerkers na afloop weten, “Wat mij is bijgebleven, is dat sommige mensen vaak door de bomen het bos niet zien. Ze hebben een klein zetje nodig in de goede richting. Voor mijn gevoel is dit gelukt en hopelijk gaan ze nu verder bouwen aan een mooie toekomst.”

Bij het gezin in Groenlo verfde een groep de deuren en werden muren en het trapgat gesaust. Het gezin had een moeilijke tijd achter de rug en kon deze klus zelf niet oppakken. Na afloop waren ze erg blij met hun opgeknapte huis.

Een andere groep stak de handen uit de mouwen in de tuin van een alleenstaande man zonder netwerk. Zijn tuin was erg verwaarloosd en stond vol met spullen. Zijn tuin is nu weer opgeknapt en hij kan het nu zelf weer bijhouden.

De laatste groep trakteerden bewoners en bezoekers van de dagopvang van Pronsweide op een lekker ijsje. Ondertussen was er tijd om met elkaar in gesprek te gaan en te genieten van het ijs.

Lijkt het jou leuk om als collega’s, familie, vriendengroep of andere groep een mede-Winterswijker te helpen bij een praktische klus in huis of tuin en een leuke dag te bezorgen? Kijk dan hier voor meer informatie.