Entreestudenten leren, ervaren en helpen bij zorgboerderij

06-12-2019

“Het was een leuke ervaring. De studenten hebben zich van een heel andere kant laten zien”, vertelt de docent van zes Entreestudenten van het Graafschap College, “De doeners kwamen echt tot hun recht.” De studenten hielpen begin december een ochtend mee bij zorgboerderij Panovenhuuske. Het Panovenhuuske biedt dagbesteding aan ouderen met dementie. Present Winterswijk koppelde de studenten aan de zorgboerderij, zodat ze praktijkervaring konden opdoen en de Nederlandse taal en maatschappij beter leren begrijpen.

De studenten hielpen verdeeld in drie groepjes samen met de ouderen bij allerlei werkzaamheden op de boerderij. Zoals het paard en de kippen voeren, blad harken, samen de krant lezen, hersengym, aardappels schillen, enzovoort. Hierdoor was er een leuke interactie tussen de ouderen met dementie en de studenten. Na afloop kijken ze allemaal terug op een gezellige en leerzame ochtend.

Wilt u als school uw leerlingen kennis laten maken met de praktijk en hen leren iets te doen voor iemand anders. Present neemt u graag het werk uit handen en organiseert een unieke ontmoeting tussen uw leerlingen en anderen. Enthousiast geworden, neem dan contact met ons op.