Helpende handen voor mensen die hulp nodig hebben

08-08-2019

Een groep jongeren van Helping Hands uit Barneveld heeft deze zomer een week lang praktische klussen gedaan bij Winterswijkers die extra hulp konden gebruiken. De jongeren organiseren elk jaar een werkweek waarin ze andere mensen helpen met hun handen. Dit jaar hebben ze dit gedaan in Winterswijk. Ze werkten hierbij samen met ons, omdat wij als lokale organisatie goed op de hoogte zijn welke mensen in Winterswijk extra handen nodig hebben. 

De jongeren zijn gestart met het schoonmaken van de keuken en opknappen van de tuin van een alleenstaande vrouw met autisme. Hierdoor heeft zij nu meer overzicht. Samen met haar begeleider van Jong Plus maakt ze nu een schema om het zelf bij te houden. Daarna hielpen de jongeren twee vrouwen met begeleiding vanuit De Lichtenvoorde. Bij de eerste vrouw werd de tuin aangepakt en een stuk tuin bestraat, zodat de scooter van de vrouw kon worden geparkeerd. In het andere huis werden de keuken, hal, trapgat en een slaapkamer gesaust en deuren geverfd.

Het project werd op vrijdag 2 augustus afgesloten met een tuinklus bij een alleenstaande moeder uit Irak. Hoveniers en Groencentrum Wenninkhof sponsorde de planten voor de tuin. Bij de start was een van hun medewerkers aanwezig om te kijken welke planten en kruiden geschikt zijn voor de tuin. Later die de dag bezorgde hij ze. De groep werkte deze dag samen met het gezin en hun begeleider van VluchtelingenWerk. Het was een leuke ontmoeting en de vrouw is heel erg blij met haar nieuwe tuin. Haar grote wens was een kruidentuin en die heeft ze nu gekregen.

Lijkt het jou ook leuk om alleen of met een groep een keer iets voor een ander te doen, klik dan hier.