Is uw school al ‘Present’?

08-03-2019

Onder het motto ‘Is uw school al Present?’, biedt Present Winterswijk een lesprogramma aan voor actief burgerschap van basisschoolleerlingen. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Present Winterswijk. Het doel is om de leerlingen te leren omzien naar anderen. Naar mensen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Present begeleidt het proces en koppelt de leerlingen aan projecten.

Basisschool De Bataaf is al ‘Present’. De leerlingen van deze school kwamen op 22 maart in actie op ‘nationale pannenkoekdag’. Ze bakten pannenkoeken voor bewoners van zes somatische afdelingen van Vredense Hof. ‘Pannenkoeken bakken met hun hart’, zoals de landelijke slogan luidde. Doel was om de oudere bewoners een leuke middag te bezorgen, zodat zij zich minder eenzaam voelen. Het was een leuke ontmoeting tussen jong en oud. Present bracht de school en de Vredense Hof bij elkaar en organiseerde het project.

Lijkt het u ook leuk om als school ‘Present’ te zijn en uw leerlingen kennis te laten maken met actief burgerschap en leren iets te doen voor iemand anders. Present neemt u graag het werk uit handen en organiseert unieke ontmoetingen tussen uw leerlingen en anderen. Present kan eerst een pilot draaien met de school en als dit bevalt, kunnen praktische en sociale projecten opgenomen worden in het onderwijsprogramma voor een afgesproken bedrag. Present heeft hier al ervaring mee met Pronova Praktijkonderwijs en de Entree-opleiding van het Graafschap College. Present is makelaar in sociale betrokkenheid en past daarom mede in onderwijsprogramma’s in het kader van burgerschapsvorming. Jonge burgers leren welke vaardigheden en houdingen nodig zijn om een actieve rol te spelen in de samenleving.