Nieuws

Mooi betegelde tuin door win-win-win-situatie

27 april 2018

Wijco Groen en leerlingen van Pronova hebben eind maart de handen uit de mouwen gestoken om de tuin van een Winterswijkse bewoner onderhoudsvrij te maken. De man kan zijn tuin zelf niet meer onderhouden door gezondheidsproblemen. Present Winterswijk koppelde de partijen aan elkaar. “Onze cliënt is erg blij en dankbaar voor de hulp. Zelf heeft hij niet de middelen of het netwerk om dit te doen”, aldus begeleider Zozijn.

Het was een ware win-win-win-situatie. De bewoner kreeg een opgeknapte tuin, de leerlingen van Pronova deden praktijkervaring op en Wijco Groen liet zien wat het is om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en zette zo het hoveniersvak in het zonnetje. Reactie van de leerlingen: “We hebben veel geleerd van het tegels leggen. Fijn dat deze meneer blij was met wat we gedaan hebben. Het was heel leuk om samen te werken met alle mannen van Wijco Groen, we kregen duidelijke uitleg”.

Maatschappelijk ondernemen wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Met name jonge werknemers werken liever voor organisaties die zich structureel inzetten voor een mooiere maatschappij en niet alleen het maken van winst als uitgangspunt nemen.

Wilt u met u bedrijf en werknemers ook een bijdrage leveren aan een mooier en socialer Winterswijk, neem dan contact op met Anneke van Nierop.