Mooie ontmoetingen en samen klussen

04-04-2019

Een groep vrijwilligers van LIFE Winterswijk en de Protestantse Gemeente Winterswijk heeft zich in maart ingezet voor een alleenstaande moeder en een vluchtelingengezin. Een weekend vol mooie ontmoetingen tussen diaconie, nieuwkomers, vrouwen, tieners, moeders. De groepen werden aan elkaar gekoppeld door Present Winterswijk. “Omzien naar elkaar, daar gaat het om” en dat leverde bij alle partijen blije gezichten op.

De groep van de Protestantse Gemeente ging samen met een vluchtelingengezin aan de slag met een verhuizing. Het gezin werd naar jaren herenigd met elkaar. De ouders woonden tot nu toe nog in een AZC. De oudste zoon was al eerder gevlucht en had al een huis. Toen zijn ouders een huis kregen toegewezen, wilde hij graag weer bij zijn ouders wonen. Vooraf was er al contact geweest via de tolkentelefoon met behulp van Vluchtelingenwerk, maar op de dag zelf ging de communicatie met handen voeten en dat verliep prima. “Ik was onder de indruk van hoe snel de groep vrijwilligers de klus had geklaard”, laat de medewerker van Vluchtelingenwerk weten.

De vrouwen van LIFE Winterswijk hielpen een tienerdochter haar kamer opknappen. Het meisje en haar moeder klusten zelf ook mee. De kamer werd geschilderd en opnieuw behangen. Hierna werd de kamer ingericht met een bureau, stoel, kussens, een lamp en iets voor aan de muur. Deze spullen werden in een paar uur verzameld via een Facebook oproep van Present. Moeder en dochter: “We zijn er heel erg blij mee! We nodigen jullie graag uit om een keer op bezoek te komen”.