Nieuws

Praktijkles studenten Entree-opleiding

16 januari 2019

Studenten van de Entree-opleiding van het Graafschap College en drie van hun docenten hebben in december twee projecten van Present uitgevoerd. Hierdoor konden de studenten, jonge nieuwkomers, de theorie die ze een week daarvoor over tuinmateriaal hadden gekregen nu zelf in de praktijk gebruiken. Een leerzame les, waarbij ze het Chinese gezegde “Als ik hoor dan vergeet ik, als ik zie dan onthoud ik, als ik doe dan begrijp ik” zelf ervaarden. 

De studenten gingen in twee groepen aan de slag. Ze werden hierbij begeleid door een van hun docenten en flexvrijwilligers van Present Winterwijk. De eerste groep knapte de voor- en achtertuin van een alleenstaande vrouw op. Ze snoeiden de heg, wiedden het onkruid uit de tuin en tussen de tegels en verwijderden een boom uit de achtertuin.

De andere groep ging aan het werk bij een gezin met drie jonge kinderen. Hier werd de tuin kindvriendelijk gemaakt. De studenten snoeiden de heg en struiken, verwijderden onkruid en ruimden de tuin op. Daarnaast hebben ze de palen voor een schommel ingegraven. Eind januari gaat een volgende groep studenten van de Entree opleiding eveneens aan de slag voor Present, om zo de geleerde theorie in de praktijk te ervaren.

Zo wordt het een win-win: de studenten doen ervaring op in de praktijk, oefenen de Nederlandse taal en maken kennis met Nederlanders, en mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken worden geholpen.