Present vrolijkt tuinen op

02-07-2020

“Wat hebben jullie ons blij gemaakt! Super, super bedankt”. Zo bedankte een alleenstaande moeder de vrijwilligers van Present die haar tuin omtoverden in een kindvriendelijke tuin waarin haar zoontje heerlijk kan spelen en zij zelf lekker in kan zitten. Vrijwilligers Henk, Leo en Gerrit gingen eind juni samen met de moeder in de hitte aan de slag om de verwaarloosde en rommelige tuin op te knappen. Moeder en zoon waren net in het huis komen wonen en ze had geen financiële middelen en netwerk om deze klus alleen op te pakken. Daarom benaderde haar begeleider vanuit de Workmate Company Present. Ze was heel erg blij met de hulp van de mannen van Present.

De vrijwilligers knapten de tuin samen met de moeder in meerdere dagdelen op. Ze ruimden eerst het afval van de vorige bewoner op en richtten de tuin opnieuw in. Present had ondertussen een oproep gedaan op Facebook voor een leuk speeltoestel en die konden de mannen ophalen in Lichtenvoorde via de “Weggeefhoek”. Het toestel werd daar gedemonteerd, waarna ze het in Winterswijk weer opbouwden. Vervolgens maakten ze van overgebleven stenen nog een leuke zandbak voor de jongen. Speelgoedzand, planten, een gieter en andere tuinbenodigdheden werden gedoneerd door attente Winterswijkers. Het resultaat: een mooie tuin met een mooi zitje, glijbaan en zandbak!

Al eerder in juni maakte het trio Presentvrijwilligers een moeder en dochter met begeleiding vanuit HIER blij met een mooie nieuwe afdak waaronder ze heerlijk buiten kunnen zitten.

Present kan weer kleine groepen vrijwilligers vanuit bedrijven, kerken, serviceclubs, enzovoort inzetten bij mensen die hulp kunnen gebruiken. Wil jij samen met vrienden of collega’s ook iets betekenen voor iemand anders en een andere Winterswijker blij maken met een opgeknapte tuin? Meld je dan hier aan of neem contact met ons op.