Verhalen

‘Hart voor Winterswijk’: fracties praktisch aan de slag

Vijftien fractieleden van het CDA, PvdA en D66 hebben zich in maart tijdens ‘Hart voor Winterswijk’ van Present ingezet voor diverse inwoners van Winterswijk. “Zo zijn we niet alleen met het beleid bezig, maar komen we concreet in actie voor Winterswijkers”, lieten ze na afloop weten, “We doen volgende jaar graag weer mee!”. De dag bood de fractieleden de kans om ‘achter de voordeur’ kennis te maken met verschillende inwoners. Ze vonden het allemaal erg leuk om elkaar eens in een andere setting mee te maken en daarnaast iets voor een ander te betekenen. Het lijkt hen leuk om volgende keren de fracties te mixen bij de klussen.

Opgeruimde tuinen

Zeven PvdA’ers gingen aan de slag bij een alleenstaande moeder met begeleiding van Siza. Ze wil graag een kindvriendelijke tuin. Hiervoor is het eerst nodig dat tuin, schuur en overkapping worden opgeruimd. Alleen kon ze deze klus niet overzien, maar gelukkig maakten vele handen licht werk. Na een paar uur hard werken door de fractieleden samen met de moeder waren de schuur en tuin opgeruimd en de overkapping afgebroken. Met een bijdrage vanuit het Sociaal Steunpunt was een container geregeld en die zat aan het einde van de klus helemaal vol.

De CDA-fractie hielp met vier mensen een vrouw die begeleid woont bij Estinea. Door lichamelijke klachten kon ze haar voortuin niet meer goed bijhouden en de tuin moest nodig worden aangepakt. De fractieleden ruimden de tuin op en samen met de bewoonster pootten ze nieuwe plantjes. Een van de CDA’ers hielp daarnaast haar buurman met het weer vlak leggen van zijn terras. Hij had hiervoor speciaal spullen vanuit huis meegenomen. Tussendoor was er volop contact met de bewoonster en er werd samen met andere bewoners koffie gedronken. De vrouw was heel erg blij met het eindresultaat en heeft als dank een mooie kaart voor de vrijwilligers gemaakt.

Verven

D66 was met vier fractieleden present. Zij hielpen een alleenstaande vader met begeleiding vanuit GGNet bij het verven van zijn woonkamer. Samen met de vader en zijn begeleider gingen de vrijwilligers aan de slag. Tussendoor vertelde de man wat meer over zijn situatie. Hij vond dit wel spannend, maar na een tijdje was het ijs gebroken en kwam er een leuk gesprek op gang.

Doe ook mee!

Wil je ook samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep een mede Winterswijker helpen en zo te ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Meld je dan nu aan!