Terugblik Kerstengel Woerden

14-01-2021

In de maand december zijn er bijna 200 Kerstengelen in Woerden actief geweest, zij geven gedurende de adventsperiode een stadsgenoot wat extra aandacht. Prachtig om te zien en horen hoe dit initiatief is gaan leven bij heel veel mensen! Onlangs kregen we een berichtje van een ontvanger van een Kerstengel:

“Ik vind het zo hartverwarmend wat jullie doen voor mensen zoals ik, die nergens kunnen komen, of voor mensen die eenzaam zijn. Het was een complete verrassing dat er ineens een stuk chocolade met een houten Kerstengeltje door de brievenbus viel. Ik had geen idee waar het vandaan kwam, tot een paar dagen later een lieve dame aan de deur kwam met de vraag wat ik zou wensen op het gebied van eten. Toen werd het mij duidelijk dat zij de Kerstengel was, wat onwijs lief. Nou, over dat eten hoefde ik geen twee keer na te denken, ik heb in geen jaren eigen gemaakte snert gegeten, laat nou haar buurman kok zijn. Dit ging de Kerstengel wel even regelen, ik kijk er naar uit!
Ik vind het zo fantastisch hoe dit allemaal geregeld is, wat een warm gevoel krijg je hierbij als je zelden iemand ziet. De mensheid is kouder en killer geworden in de loop der jaren, gelukkig zijn er nog mensen zoals de Kerstengels; je krijgt daardoor het gevoel van vroeger weer even terug. Ik ben dankbaar hiervoor.”

Inmiddels is Kerstengel Woerden afgelopen. Veel Kerstengelen kijken terug op mooie momenten met hun ontvanger en een aantal geven zelfs aan het contact te willen continueren. We kijken als stichting Present Woerden dankbaar terug op een geslaagde eerste editie van de Kerstengel. We zien dat er veel verbindingen gelegd zijn en dat veel Woerdenaren hebben ervaren dat een klein gebaar voor een ander een groot verschil kan maken. Er zijn ook zaken aangegeven die beter zouden kunnen, die nemen we mee naar een volgende editie, want dat er een volgende editie komt, dat lijkt wel zeker!

Kerstengelen Suzanne en Emma (moeder en dochter)