Bestuurswissel: Jan Datema is onze nieuwe voorzitter

28-02-2018

Op 13 februari 2018 droeg Gert van Dorsten de voorzittershamer over aan Jan Datema. We danken Gert voor 9 jaar betrokken en bevlogen bestuurslidmaatschap, waarvan de laatste jaren als voorzitter. We zullen hem missen! Maar gelukkig hebben we in Jan Datema een goede opvolger gevonden.

Wie is Jan Datema?

Wie kan beter antwoord geven op deze vraag dan Jan zelf?
“Heel in het kort: ik ben geboren in Zwolle (1949) en heb daar tot ongeveer mijn 14de jaar gewoond, waarna wij als gezin naar Amsterdam verhuisden. In 1974 ben ik getrouwd met Rina Leeffers. Uiteindelijk zijn wij, na veel omzwervingen, ongeveer 30 jaar geleden weer in Oost-Nederland neergestreken, dichtbij Zwolle, in het mooie dorp Heino.

In mijn werk heb ik altijd intensief met mensen (vaak kwetsbare -) te maken gehad. De laatste tien jaar van mijn betaalde werk heb ik als directeur/bestuurder van een zorgorganisatie in Noord-Nederland gewerkt. In 2011 ben ik met pensioen gegaan. Naast het betaalde werk heb ik mij de afgelopen 15 jaar ook ingezet in het vrijwilligerswerk, veelal op bestuurlijk vlak.

Waarom heb ik ‘JA’ gezegd tegen Present-Zwolle toen ze mij vroegen om het bestuur te komen versterken? In de eerste plaats omdat ik Present een geweldige organisatie vind, waar mensen werken vanuit hun hart voor de medemens en Present echt iets voor onze samenleving betekent, soms zelfs het verschil maakt. Dit ook omdat Present werkt vanuit een uniek concept, uitgaand van het aanbod van vrijwilligers, en tenslotte, omdat er heel veel geweldige mensen actief zijn in deze club.

Graag maak ik onderdeel uit van dit grote team, voor het overgrote deel bestaande uit vrijwilligers zoals ik.”