Vrijwilligers Vacature: VGB’ers gezocht!

05-03-2018

Ben jij één van onze nieuwe verbinders? Wij zijn op zoek naar Vrijwillige Groepenbegeleiders, zodat we steeds meer Projecten en Trajecten kunnen starten! 1 persoon zou al fantastisch zijn, maar we zijn op zoek naar 3 of 4 mensen die kunnen helpen. Hoe meer vaste vrijwilligers we hebben, hoe meer we samen kunnen doen.

Vrijwillige Groepenbegeleiders (VGB’er) – ca. 6 uur per maand.

Wil jij graag een Zwolse samenleving waarin mensen meer naar elkaar omzien? Vind jij het leuk om hier ook praktisch aan mee te helpen? Meld je dan aan als VGB-er en zie met eigen ogen hoe, in een paar uur tijd, het leven van een stadgenoot weer meer hoop en vreugde krijgt.

Dit is wat je gaat doen:

  • Je verbindt een groep die zich graag wil inzetten voor een ander met een hulpontvanger die deze hulp goed kan gebruiken.
  • Voor Projecten geldt: Je bent minimaal één zaterdag en ca. 6 uur per maand beschikbaar om een Project te begeleiden. Dit houdt in dat je er aan het begin en eind van het Project bent om te helpen met het opstarten en afsluiten (je hoeft dus niet de hele dag aanwezig te zijn). Verder organiseer en leid je het intakegesprek voorafgaand aan het Project en onderhoud je mail en/of telefonisch contact met beide partijen.
  • Voor Trajecten geldt: Je bent een paar uur per maand beschikbaar om een Traject op te starten en te begeleiden. Dit houdt in dat je het kennismakingsgesprek organiseert en leidt, gedurende het jaar per mail/telefoon contact onderhoudt met beide partijen en zorgt voor een tussen- en eindevaluatiegesprek.

Dit is wat je terugkrijgt:

  • Ondersteuning van een enthousiast team dat je goed helpt bij het inwerken en je een bijzondere plek in de samenleving leert zien.
  • Gerichte ondersteuning waar en wanneer nodig.
  • De kans om mee te helpen om iedere Zwollenaar de kans te geven die hij of zij soms nodig heeft.

Ben jij wie we zoeken? Kun je niet wachten om mee te helpen om van Zwolle en nog betere, fijnere en socialere stad te maken? Reageer dan nu door contact op te nemen via info@presentzwolle.nl of bel naar 038-4608570.
Mail je? Vermeld dan in het onderwerp van de mail dat je als VGB’er aan de slag wilt.
Bel je? Vraag dan naar Mariëlle Kisjes of Corlien van der Meulen. Graag tot ziens!