Hatsjoe…

12-11-2018

Deze keer Peter Jeursen, een vrijwillige hulpverlener van Humanitas aan het woord over de inzet van Present:

Als vrijwilliger bij Humanitas voor de thuisadministratie kwam ik bij een gezin bestaande uit een moeder met 2 hele kleine kinderen én een broertje van 14 die bij haar inwoont. Hun financiële situatie is zorgelijk te noemen. Daarbij komt dat de 2 kleinsten een behoorlijke allergie hebben. Toen er de flat werd betrokken, lag er hoogpolig tapijt op de vloer. Zeker niet wenselijk voor de kinderen, maar beter dan een betonnen vloer…

Via de gemeente kon mevrouw een klein bedrag lenen om iets aan deze situatie te veranderen, met name gezien de gezondheid van de kinderen.  Als vrijwilliger zag ik bij elk bezoek de stapel laminaat liggen, maar geld om het te laten leggen was er niet, evenals het netwerk wat ontbrak.

Zo ben ik via via in contact gekomen met vrijwilligers van de stichting Present Zwolle. Een medewerker heeft het probleem aangehoord en was direct behulpzaam. Een drietal enthousiaste vrijwilligers hebben op een zaterdag een geweldig staaltje werk laten zien door zowel in de woonkamer als in de kinderslaapkamer het laminaat te leggen. Het ziet er geweldig uit.

Mijn deelnemer is dan ook razend enthousiast en heel erg blij met dit resultaat. Heel hartelijk dank!