Impact

28-03-2019

Bij Present plaatsen we periodiek een blog over de ervaringen van hulpverleners. Deze maand Fatima van Budle zorg & welzijn aan het woord. Budle is gespecialiseerd is in het verzorgen van begeleidingstrajecten voor cliënten met een migratieachtergrond.

“Mede namens Senait (niet haar echte naam, red.) wil ik Stichting Present Zwolle en al haar vrijwilligers bedanken voor al hun inzet. Ze had namelijk een woning toegewezen gekregen, maar geen netwerk in Zwolle, waardoor ze na drie maanden nog steeds niet in haar huis kon wonen. ze had immers niemand, die haar kon helpen met klussen en zelf lukte haar dit ook niet.
Via het Sociale Wijk Team ben ik in contact gekomen met Stichting Present, die op een buitengewone manier vrijwilligers weet te mobiliseren. Geweldig! Ze hebben in korte tijd op een professionele manier de aanvraag opgepakt.

Nu kan Senait eindelijk,  na 7 jaar in Nederland te hebben gewoond, maar nooit in een eigen huis, voor het eerst van haar eigen woning genieten. Ik denk dat de vrijwilligers onderschatten, hoe waardevol hun inzet is! Het heeft grote impact op iemand anders leven.

De dankbaarheid van Senait is groot. Haar woorden: Dank jullie wel dat jullie tijd voor mij hebben vrijgemaakt!’’