Joke zag een glimp

19-06-2019

Onze sprankelende Flexer Joke Hansum aan het woord:

“Ik heb het voorrecht gehad om een jaartje mee te draaien als flexer bij Present. Ik kijk hier met hele warme herinneringen en een grote glimlach op terug. De eerste zaterdag van de maand was voor mij telkens een feestje om naar uit te kijken. Voor mij liet het een glimp zien van waar het leven echt om draait, dieper dan de dagelijkse drukte.

In dankbaarheid zag ik hoe mensen me telkens in hun stukje gebrokenheid en kwetsbaarheid toelieten, delend in een blik van begrip. In plaats van dat zich dat uitte in woorden (zoals dat meestal gebeurt), was dat bij Present heel praktisch in daden. Wat heb ik gelachen tijdens verhuizen, schoonmaken, schilderen en behangen met telkens weer een prachtteam. Wat heb ik van iedereen genoten!

En heel eerlijk, misschien heeft Present mij nog wel meer geholpen dan andersom. Ik zal zeker niet beweren dat ik een klusser ben geworden, maar deze klungelige student heeft toch echt wel wat klus-skills opgedaan. Present, onwijs bedankt voor deze mooie herinneringen!”