Nieuw bestuurslid: Coby Hollander en afscheid Dikkie van Gijssel

27-01-2020

Afgelopen maand mochten we ons nieuwe bestuurslid Coby Hollander verwelkomen, het is dus de hoogste tijd dat ze zich aan jullie voorstelt: “Wat is er mooier dan in je eigen stad mee te mogen werken aan het verbeteren van woon- en leefomstandigheden van mede-inwoners? De een doet dat door letterlijk de mouwen op te stropen en aan te pakken en een ander doet dat door ze figuurlijk op te stropen. Tot die laatste categorie reken ik mezelf, als het om Present Zwolle gaat.

Sinds bijna drie jaar woon ik samen met Egbert weer in Zwolle, in de wijk Stadshagen. Zwolle is ook mijn geboortestad en we genieten van onze fijne woonplek en van de stad. We vinden dat Zwolle in de afgelopen jaren nog mooier en aantrekkelijker is geworden. Onze beide zoons zijn als jaren getrouwd en sinds bijna 15 jaar draag ik ook de naam ‘oma Coby’: we hebben vier kleinkinderen in de leeftijd van bijna 15 tot 5,5 jaar.

Werken is leuk en boeiend. Ik doe dat als zzp-er in diverse rollen en ik waardeer de vrijheid die ik daarbij ervaar. Maar het is niet minder boeiend om ook vrijwilligerswerk te doen. Ik kom daardoor met verschillende facetten van onze maatschappij en met veel mensen in aanraking. Vanaf mijn 16e ben ik altijd wel betrokken geweest bij vrijwilligerswerk, meestal in de vorm van de mouwen opstropen en aanpakken. Sinds zo’n 7,5 jaar heb ik de letterlijke vorm ingeruild voor de figuurlijke vorm, doordat het bestuurlijke vrijwilligerswerk op mijn pad kwam.

Vorig najaar kreeg ik de vraag of ik bestuurslid van Present Zwolle wilde worden. Mijn antwoord was al vrij snel ‘ja’. Ik kende Present al van de zijlijn en vind dat deze organisatie een waardevolle bijdrage aan onze maatschappij levert. Met inzet van Present wordt in het leven van Zwollenaren weer wat kleur en fleur gebracht wat vaak het steuntje in de rug is om hun leven weer beter op de rails te krijgen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bij dragen door als bestuurslid mee te denken, vragen te stellen, te praten, te brainstormen, te filosoferen en uiteraard ook een keer letterlijk de mouwen op te stropen om te ervaren hoe het op de ‘werkvloer’ is. Ook leuk om te doen!

Vanuit deze insteek hoop ik als bestuurslid present te zijn voor Present Zwolle.”

En daar zijn we bij Present Zwolle erg blij mee!


Afscheid Dikkie van Gijssel

En dit betekent eveneens dat we afscheid hebben genomen van Dikkie als bestuurslid.

Dikkie was al sinds juni 2011 Present. We hebben haar bij het kerstontbijt in het zonnetje gezet met een passend presentje en samen hebben we nog wat mooie herinneringen opgehaald.

We zullen haar missen als attent en vakkundig bestuurslid en we danken haar voor haar jarenlange inzet!