Portret van de week -Harriët

18-11-2021

‘’Ik woon alleen, maar heb een groot sociaal netwerk. Ik regel veel zelf, maar af en toe komt het voor dat ik hulp van iemand nodig heb. Ik heb mijn netwerk waar ik op terug kan vallen. Als je dat niet hebt, kan dat problemen geven. Dan kan je in lastige situaties komen. Die gedachte drijft mij om vrijwilligerswerk via Stichting Present Zwolle te doen. Het is voor mij een kleine moeite om iemand te helpen, en het wordt door de hulpontvangers gewaardeerd. Ik wil niet vast zitten aan vrijwilligerswerk. Maar ik wil wel graag wat voor anderen betekenen. Tijdens een teamdag van mijn werk maakte ik kennis met Stichting Present Zwolle. Met een groep collega’s gingen we samen aan de slag. Ik vond dat zo leuk dat ik graag vaker soortgelijke projecten wilde doen. Zo kwam ik terecht in het P-team. Ik kan nu zelf bepalen wanneer het mij uitkomt om een klus op te pakken. Dat werkt fijn naast mijn drukke baan en sociale leven. Soms doe ik twee klussen in de maand, en soms doe ik drie maanden niks. Dat kan allemaal in het P-team. Ik bepaal zelf wanneer ik wel of niet kan helpen. Voor mij werkt dat ideaal.’’ Harriët – Vrijwilliger P-team