Portret van de week – Popke

25-11-2021

‘’Ik kan niet zo goed stilzitten. Ik heb jaren op kantoor gewerkt, maar ik vind het leuk om met mijn handen aan de slag te gaan. Ik heb altijd al graag geklust. Zo maakte ik voor de kinderen bedden, een kinderstoel, poppenhuis en bankjes. Er kwam van alles voorbij. Ik help ook graag andere mensen daarmee. Zo kwam ik bij Stichting Present Zwolle terecht. Laminaat leggen en dingen bevestigen, zoals gordijnroedes of een wasemkap, vind ik vooral leuk om te doen. Het samenwerken met de andere vrijwilligers vind ik ook fijn. Je krijgt er leuke contacten door en je hebt echt een gezamenlijk doel; mensen helpen. Eén klus is me echt bijgebleven. Een opruimklus in een woning waar het enorm vol stond. Zo vol dat het kind niet meer thuis mocht wonen omdat er onvoldoende leefruimte was. Hierbij hebben we samen met de hulpverlener, de hulpontvanger geholpen door op te ruimen. De hulpontvanger was heel dankbaar. Ik vond dat een leuke klus om te doen. Voor iedereen die twijfelt of dit vrijwilligerswerk bij hem of haar past zou ik zeggen: Ga gewoon eens mee en ervaar het zelf.’’ Popke- Vrijwilliger flexteam en P-team