Geslaagd Sinterklaasbezoek aan Zwolse zorginstellingen

05-12-2021

Op 5 december was het weer tijd voor de PreSintactie. Sinterklaas en zijn pieten gingen traditiegetrouw langs bij verschillende zorginstellingen in Zwolle. Tijdens dit bezoek werden er Presentjes uitgedeeld aan cliënten van daklozenopvang de Herberg, Tactus verslavingszorg, Dimence en inloophuis de Bres.

In zijn grijze camper kwam Sinterklaas aangereden. Gevolgd door zijn Pieten. Bij iedere zorginstelling ging Sinterklaas naar binnen en deelde hij, onder toeziend oog van zijn Pieten,  zo’n 200 cadeautjes uit aan bewoners en bezoekers van de verschillende instellingen. Sinterklaas deed zijn best om met iedereen een praatje te maken. Mensen genoten er zichtbaar van: ‘Wat ben ik blij met mijn cadeautjes’, riep een bezoeker van de Herberg. ‘Wat leuk om u te ontmoeten, Sinterklaas.’ Zei een bewoner van Tactus.

Traditie
Al jaren is het een vast onderdeel van Stichting Present Zwolle; de PreSintactie. Verschillende wethouders, mensen uit de Zwolse politiek en het bedrijfsleven zetten zich een dag in als Sinterklaas of als Piet. Zij gaan langs bij verschillende zorginstellingen. Het geeft hen tijdens de PreSintactie de mogelijkheid om de bewoners of bezoekers van de zorginstelling een ontspannen moment aan te bieden. Even weg van alle zorgen en stress en genieten van het Sinterklaasfeest. Voor henzelf is het ook een waardevol moment. Ze krijgen de mogelijkheid om eens achter de deuren bij deze zorginstellingen te kijken en kennis te maken met de cliënten van deze instellingen.

Belangrijker dan ooit
 ‘Juist in tijden van corona is een stukje afleiding, liefde en gezien worden belangrijker dan ooit’ aldus Elise Steenaart, coördinator bij Stichting Present Zwolle. ‘Vorig jaar kon het vanwege corona niet doorgaan. Dit jaar zijn er binnen de geldende maatregelen veel mogelijkheden. We vonden het dit jaar extra belangrijk dat de PreSintactie door zou gaan. Veel mensen voelen zich eenzaam, zijn bang, of hebben niet de financiële middelen om Sinterklaas te vieren. Door deze PreSintactie mogen mensen hun zorgen even loslaten en genieten van het bezoek van Sinterklaas.’